Ми у Facebook
26.04.2015, 16:00

У Рівненському інституті Київського університету обговорили актуальні проблеми правотворення в Україні [+Фото]

24 квітня у Рівненському інституті Київського університету права НАНУ відбулася VI Всеукраїнська конференція "Актуальні проблеми правотворення в сучасній Україні".
Тему конференції організатори підібрали не випадково, адже саме ця проблематика особливо актуальна в сучасних реаліях розвитку України.

Розпочав захід ректор Київського університету права НАН України Юрій Бошицький. Він зазначив, що для України є дуже важливим вирішити питання правотворення, адже без цього ніяк не вирішити всі інші проблеми в державі.



Юрій Бошицький наголосив, що метою конференції є перш за все визначити думку молоді, яка може визначати подальший вектор розвитку країни.

- Напрацювання конференції потрібно покладати на аудиторію і подавати у лекціях, щоб поповнювати наукові надбання і щоб майбутні юристи відштовхувалися від останніх думок - свіжих та сучасних, - розповів ректор.

Також на конференції представляли особливого гостя - професора Василя Сімчера, який прибув до Рівного з Російської Федерації. Сам Василь Сімчера родом з України і є патріотом нашої держави, хоча вже близько 50 років проживає в Росії.



Пан Василь дуже переймається долею України, і говорить, що українське право потрібно скеровувати в напрямку співпраці з Європою і саме цим повинна займатися наша наука.

- Лише тоді можна досягти розвитку держави, коли наука керує владою, а не навпаки. Людина повинна мати не лише право на щось, а й право це право реалізовувати - зазначає Василь Сімчера.

Конференція відбувалася в декілька етапів. Спочатку свої доповіді на актуальну тематику презентували кандидати наук та наукові співробітники на пленарному засіданні.



Пізніше присутні розподілилися на секції, де обговорювали різні питання у вузькому колі.

Матеріали конференції планують подати у вигляді порад та розіслати в органи державної влади, у тому числі до парламенту.



Читати також:

У Рівненському виші пройшла наукова конференція [+Фото]

У Рівненському інституті Київського університету права відбувся майстер-клас [+Фото]





На правах реклами