Ми у Facebook
27.04.2015, 12:50

На Рівненщині відбувся фестиваль повітряних зміїв

15 квітня на базі Костопільського центру технічної творчості та комп’ютерних технологій був проведений обласний фестиваль повітряних зміїв «Поліське небо» серед учнівської молоді.
Бажаючі випробувати силу вітру та міцність крил літаючого змія зібралися на луках неподалік Костополя. На фестиваль приїхало 22 учасники, які представляли 8 команд із Володимирецького, Дубенського, Гощанського, Дубровицького, Здолбунівського та Костопільського районів, міст Дубна та Рівного, комунального закладу «Рівненський обласний центр науково-технічної творчості учнівської молоді»м Рівненської обласної ради.

91881


Змагалися учасники в шістьох класах:

Z1 – плоский змій;

Z2 – об’ємний змій;

Z3 – міні змій;

Z4 – пілотажний змій (акробат);

Z5 – змійковий потяг – конструкція, яка складається із з’єднаних між собою трьох та більше повітряних зміїв довільної форми та розміру;

Z6 – експериментальний змій.



Члени журі спочатку оглядали представлені моделі повітряних зміїв. Вони оцінювали зовнішній вигляд змія, складність та оригінальність його конструкції, наявність та креативність оздоблення. Потім кожна команда мала по дві спроби запуску змія. Журі за допомогою спеціального приладу вимірювало також кут підйому літаючого пристрою.



У загальнокомандному заліку призові місця посіли:

І місце – команда Дубенського району (районний Будинок учнівської молоді);

ІІ місце – команда Гощанського району (районний центр дітей, юнацтва та молоді);

ІІІ місце – команди міста Дубна (міська станція юних техніків) та Костопільського району (центр технічної творчості та комп’ютерних технологій).



За матеріалами рівнеоблради

Читати також:

На Рівненщині відбудеться фестиваль повітряних зміїв

У Рівному сьогодні запускатимуть повітряних зміїв у “Поліське небо”

Рівненщина: як школярі виготовляють повітряних зміїв





На правах реклами