Ми у Facebook
10.05.2015, 16:45

На Рівненщині пройшов всеукраїнський фестиваль індійської культури

Місто Радивлів на один день перетворилося на столицю Індії. Річ у тім, що тут відбувся фестиваль «Намасте», присвячений індійській культурі.
«Намасте» – це традиційне індійське привітання, що в перекладі означає «поклін тобі». Знайоме воно з тамтешніх фільмів, де зачасти культивується вітання невеликим уклоном і характерним жестом: рука притискається до другої руки на рівні серця.

Як зазначила Наталія Котюк, співорганізатор свята, котра зачасти відвідує Індію, фестиваль поставив собі за мету відчути настрій та колорит надзвичай цікавої індійської культури; для цього до Радивилова запросили прихильників цієї культури з усієї України. В програму свята входило різноманіття національних традицій.


В Индии начинается самый красочный праздник в мире [ФОТО]


Зокрема, ярмарок подарунків, на якому гості могли придбати справжні спеції, пахощі, прикраси, натуральну косметику, книги, сувеніри тощо. Була й така послуга, як розпис рук хною «Махенді», а для маленьких красунь – особливим дитячим макіяжем «Гопі-доц». Родзинкою фестивалю стала солодка гора страви «Халава».

На святі українці завзято виконували індійські пісні, декламували вірші потів Індії, перекладені на українську мову. А на завершення фестивального дійства на жителів Радивилова чекав спектакль від київського театру «Нью Навадвіпа», в сюжеті якого – історія подорожі однієї закоханої пари, яка вирішила провести свій медовий місяць саме в Індії.

У Рівному Олександр Харват презентував індійські контрасти [+Фото]

Білет на цю виставу коштував 25 гривень, таким чином за спектакль було виручено декілька тисяч гривень. Прикметно, що половина цієї суми пішла на потреби українських бійців, що воюють в зоні АТО.

Джерело: visnyk.lutsk.ua





На правах реклами