Ми у Facebook
10.05.2015, 18:00

Топ-7 продуктів, які шкідливо їсти на голодний шлунок

Сніданок - важливий елемент вдалого дня та хорошого самопочуття. Та, як виявилось, багато продуктів, які ми бачимо на столі вранці, категорично не можна їсти натщесерце.
Дослідження довели, що деякі продукти з нашого раціону, які ми вживаємо натщесерце можуть завдати шкоди організму:

1. Цитрусові. Вони мають неприємну властивість викликати у людей алергію. Навіть якщо у вас немає схильності до алергічних реакцій, з'їдені першим ділом на сніданок фрукти можуть відгукнутися неприємними висипаннями.

2. Банани славляться своїм високим вмістом магнію, який покращує роботу серця. Але зївши на голодний шлунок банан може порушити калієво-магнієвий баланс, що викличе млявість на увесь день.

3. Сирі овочі.Багато проблем із шлунком може спровокувати сніданок із сирих овочів. Вся справа в кислотах, які присутні у свіжих овочах, - вони роз'їдають і подразнюють стінки шлунка.

4. Йогурт. Якщо з'їсти йогурт натщесерце, від нього не буде ніякої користі. Організму не потрібні додаткові бактерії вранці, краще їсти йогурт протягом дня або ввечері.

5. Холодні напої. Холодна вода в принципі погано впливає на травлення, а якщо випити щось холодне вранці - процес перетравлення їжі сповільниться на весь день.

6. Солодощі. Годувати себе солодощами на порожній шлунок - це вбивчо. Рівень цукру в крові підвищиться до нездорових меж, проблеми зі здоров'ям у майбутньому гарантовані.

7. Кава. Кава подразнює слизові, шлунок може зреагувати на постійне споживання кави натщесерце гастритом. Печінка також не в захваті від кави зранечку, адже їй треба буде виконати серйозну очисну роботу, а вона ще не прокинулася як слід. Підшлункова залоза також страждає. Тому каву краще пити після ситного сніданку.

Харчуйтеся правильно, і ваше самопочуття приємно здивує.

Статті до теми:

П'ять продуктів, які викликають голод

Топ-5 продуктів, які допоможуть підняти настрій

Продукти, які руйнують пам’ять





На правах реклами