Ми у Facebook
14.05.2015, 20:15

Мандруємо Рівненщиною: відпочинок, оздоровлення та паломництво

Літо - час довгожданого відпочинку. Напевне, цього року буде не так просто з відпочинком на морі, як це було раніше. Але не обов'язково їхати за тисячі кілометрів, щоб провести гарно літню відпустку. На Рівненщині є безліч місць, де можна гарно відпочити, дізнатися та побачити щось нове.
Під час подорожі по Рівненській області можна оздоровитися в санаторії "Горинь", заїхавши в селище Степань Сарненського району. Тут, крім цілющих властивостей місцевої мінеральної води, з великим успіхом у лікуванні і профілактиці багатьох захворювань, використовують і торф’яну грязь, назва якої Гута-Степанська. Плануючи тури, слід враховувати, що великою популярністю для відпочинку і лікування широкого спектру захворювань користується санаторій «Червона Калина». Він розташований за 35 кілометрів від обласного центру в сосновому лісі. Тут основний позитивний вплив на відпочиваючих надає цілюще повітря соснового лісу.



Перспективні природні пам’ятки Рівненської області — це долина річки Случ та околиці озера Біле. Тут незабаром планується будівництво нових рекреаційних та оздоровчих установ.

Біле озеро<br />
фото: Андрій Волгін
Біле озеро
фото: Андрій Волгін


Рівненщина: найкращий відпочинок на Білому озері

Рівненщина має і великий потенціал для розвитку паломницького туризму. Об’єктом паломництва християн з України та з-за кордону є джерело Святої Анни, чудодійна і цілюща вода, яка допомогла багатьом людям. Знаходиться джерело у селі Онишківці Дубенського району.

Багато туристів, відправляючись на екскурсії, мріють ознайомитися з різноманітними архітектурними, історичними та природними пам’ятками Рівненщини. Найбільшу популярність у відпочиваючих завоювали такі пам’ятки Рівненської області: Тараканів форт, Дубенський, Острозький замки, Богоявленська церква в обласному центрі, Базальтові стовпи, Корецький Свято-Троїцький монастир, озера Нобель і Біле.

Широко відомий і Острог. Найбільш відвідуваним місцем у ньому вважається комплекс замкових споруд, будівництво яких було розпочато ще в XVI столітті. До наших часів збереглося кілька веж, ворота і церква.

Острозький замок<br />
Фото: Андрій Волгін
Острозький замок
Фото: Андрій Волгін


Фестиваль "Файне Місто" - фестиваль твого літа!

Тараканівський форт<br />
фото: Анрій Волгін
Тараканівський форт
фото: Анрій Волгін


На території області також розташований рівненський природний заповідник, який є другим за величиною в Україні. Його територія, площа якої понад 42 тис. га, розміщена в чотирьох районах області і включає в себе шість лісництв. Флора і фауна цієї заповідної зони має велике природоохоронне та наукове значення. Слабка заселеність території, болота, ліси — все це сприяло збереженню первозданного рослинного і тваринного світу. На цій землі росте 28 видів рослин і мешкає 36 видів тварин, які занесені в Червону книгу України, також зустрічаються тварини, занесені в списки світового значення.

Рівненщина: всі бажаючі можуть віртуально помандрувати Дубенським замком

Для багатьох туристів подорожі по Україні — це можливість активно відпочити, зайнятися риболовлею і дайвінгом на численних річках Рівненщини. В цьому плані підвищений інтерес у туристів викликають річки Стир, Горинь, Іква, Случ. Їх русла простягаються на багато кілометрів по території даного регіону та інших областей. Найбільша кількість річок і озер знаходиться в північній частині області, тому тут найбільш сприятливі умови для туризму, пов’язаного з риболовлею і підводним полюванням та іншими водними видами відпочинку.

Річка Случ<br />
Фото: Валентин Гордіюк
Річка Случ
Фото: Валентин Гордіюк


За матеріалами: selo.rv.ua





На правах реклами