Ми у Facebook
24.05.2015, 17:30

Коли і як висаджувати помідори у відкритий грунт

Потепліло і настав час займатися висаджуванням огородини. Для того, аби висадити розсаду помідорів у відкритий грунт треба врахувати багато факторів, пов'язаних з температурним режимом та розміщенням рослин.
Розсаду помідорів висаджують у відкритий грунт якраз в кінці травня, адже вже, як правило, минула загроза травневих заморозків. Дуже важливо висаджувати розсаду коли ще не розквітли квіткові бутони. Інакше вони після пересадки опадуть.



Перед висадженням у відкритий грунт розсаду загартовують виносячи ящики з розсадою на відкрите повітря. Загартовувати поступово, перший сеанс не повинен тривати довше одної години.



Для висаджування розсади роблять рядки на відстані 60 -90 см одне від одного (залежно від сорту). Відстань між рослинами у рядку повинна бути 40-60 см.



Землю слід відповідно підготувати. У викопану лунку кладуть півсклянки попелу та курячого посліду, а також півлітри компосту. Все потрібно добре перемішати з грунтом. Ямки слід копати трохи більші, тоді коренева система добре розростатиметься. В ямки слід налити достатньо води, тоді розсада краще приживеться.

Календар садівника, городника, дачника: 11 - 17 травня 2015

Ділянку слід вибрати сонячну, помідори не люблять затінку.

Розсаду висаджують вертикально, засипаючи грунтом тільки земляну грудку, що дає їй можливість швидко розвиватися.

Коли садити огірки у відкритий грунт

Високорослі сорти помідорів обов'язково слід садити з дерев'яною опорою. Якщо цього не зробити, то вага плодів та вітер зламають стебло помідора.



Через 3-6 дні після висадження помідори потрібно підгорнути.

Насадження слід регулярно поливати і робити це бажано зранку. Насадження підживлюють тільки в разі необхідності. Найкраще підживити слабким настоєм курячого посліду (пропорція 1:30). можна підживлювати мінеральними добривами. Для цього у 10 літрах води розводять 10 грам аміачної селітри і 15 грам суперфосфату і 15 грам калійної солі. Цього повинно вистачити на 2 кв. м.






На правах реклами

купити смартфон Apple iPhone 15 Pro max у Львові, Україна


Актуальні новини України за сьогодні на https://www.ukr.net

Допомога ЗСУ