Ми у Facebook
25.05.2015, 07:30

Внутрішні українські паспорти нового зразка будуть видавати з 1 січня 2016 [+Фото]

Кабінет міністрів України затвердив зразок і технічний опис бланка паспорта громадянина України з безконтактним електронним носієм, а також зразок і технічний опис бланка паспорта громадянина України, який не містить безконтактний електронний носій.
Відповідну постанову прийнято 25 березня і оприлюднено на сайті уряду в середу, 20 травня. Згідно з постановою, оформлення та видача паспортів нового зразка почнеться з 1 січня 2016 року.

У скільки обійдеться рівнянам новий біометричний паспорт

Разом з тим, до завершення роботи по впровадженню оформлення і видачі паспорта громадянина України, зразки бланків якого затверджені цією постановою, паспорт громадянина України може оформлятися з використанням бланка попереднього зразка.

Попередній варіант зразка нового бланка внутрішнього паспорта



Для виїзду за кордон діти повинні мати окремий паспорт



Нагадаємо, що у грудні 2012 р набув чинності закон «Про Єдиний державний демографічний реєстр та документи, що підтверджують громадянство України, посвідчують особу чи її спеціальний статус». Закон передбачає введення біометричних паспортів, що містять чіп, або безконтактний електронний носій інформації, на якому записані, зокрема, біометричні дані людини - відбитки пальців, розпізнавання особи, ДНК, долоня руки, сітківка ока та ін.






На правах реклами