Ми у Facebook
24.05.2015, 19:00

Як побороти дитячі страхи [+ПОРАДИ]

Джерело фото: xvatit.com.ua

Страхи присутні фактично у кожної людини і дитини зокрема. Відсутність життєвого досвіду в сукупності з хорошою уявою змушує дітей боятися самих несподіваних речей. OGO.ua пропонує скористатися порадами, які допоможуть вам подолати дитячі страхи.
Часто саме батьки стають основною причиною загострення дитячих страхів. Чого ж не слід робити у відповідь на розповідь дитини про її страхи?

- не можна висміювати дитину;
- не треба приводити в приклад свою мужність - «Я ж не боюся, що під ліжком бабай». Це тільки переконає чадо в його власній безпорадності і слабкості;
- не варто соромити дитину;
- не можна розповдати про страхи дитини стороннім, аби уникнути глузувань;
- не лякати дитину різними персонажами;
- не варто ділитися з дітьми своїми страхами.

Страхи в дитячому віці неминучі, але їх кількість можна зменшити. Насамперед, необхідно подарувати дитині впевненість у собі. Якщо дитина знає, що її люблять, і що батьки готові завжди її захистити, то вона відчуває себе набагато впевненіше, і страхів у такої дитини набагато менше, ніж у самотнього малюка.

Позбутися страхів допоможе творчість. Нехай дитина намалює (зліпить з пластиліну) те, що її лякає. Можна використати почуття гумору і придумати про намальованих монстрів смішні історії, придумати веселі ігри з страшними персонажами - головне, щоб ігри такі завжди закінчувалися добре.

Не варто підсилювати страхи дітей через їх негативну поведінку. Шукайте інші методи виховання.

Статті до теми:

Вплив музики на гармонійний розвиток дитини

Як вберегти дітей удома?

Чому дитина погано вчиться?





На правах реклами