Ми у Facebook
24.05.2015, 17:45

У селі на Рівненщині не дають освятити пам'ятник Героїв Небесної сотні?

До редакції OGO.ua звернулася жителька села Дядьковичі, що на Рівненщині. Жінка переконує, що влада не дає дозволу освятити пам'ятник. Сільський же голова каже, що громада домовилася перенести освячення, щоб зробити усе на найвищому рівні.
Людмила Вітковець, жителька села Дядьковичі розповіла про те, що в центрі села Дядьковичі Рівненського району вже тривалий час "кипить" робота над створенням комплексу Слави борцям за волю і незалежність України.

В рамках роботи над даним проектом передбачено відкриття обеліска Героям Небесної Сотні та висадка 104 туй.



Мешканці села Дядьковичі вже другий тиждень живуть без електроенергії

Активну участь в благоустрої комплексу взяли трудовий, учнівський колективи Дядьковицької ЗОШ І – ІІІ ступенів та батьківська громадськість. Їхніми силами поставлено та пофарбовано паркан, висаджено квіти біля церковного пам’ятного знаку.

БІЛЬШЕ ФОТО

Цієї ж неділі, 24 травня, мешканці Дядьковичів хочуть освятити пам'ятник знак на честь Героїв Небесної сотні. Проте сільський голова, за словами жінки, забороняє проводити це освячення.


У Рівному єдиний в Україні пам’ятник Симону Петлюрі


Сергій Пророк, сільський голова Дядьковичів, пояснив ситуацію таким чином: "Ми разом з громадоб вирішили провести освячення на День Конституції. Це буде неділя і всі після церкви прийдуть на освячення. Нам хочеться доробити усе на найвищому рівні. Зараз засадимо все травою, покладемо плитку та викладемо доріжки "кісточкою".

БІЛЬШЕ ФОТО

То ж усіх бажаючих запрошують на відкриття пам'ятного знаку на День Конституції, щоб стати свідками того, як громади повинні вшановувати своїх Героїв.





На правах реклами