Ми у Facebook
31.05.2015, 13:15

Рівнянку зв'язали з дітьми у власній квартирі

Чоловіки в балаклавах увірвалися у квартиру, зв’язали двох дітей та, погрожуючи ножем, вимагали гроші в їх матері. За лічені години раніше судимих зловмисників затримали правоохоронці.
Біда трапилась 28 травня в одній з рівненських родин. 38-річна рівнянка Ольга пішла в місто у власних справах разом з 9-річним сином. Ще двох дітей вона залишила вдома. Близько 14 години жінка поверталася додому та зателефонувала сину, щоб він відчинив двері, однак син слухавку не підняв, що було підозріло.

Розбійний напад на Рівненщині: зловмисники заволоділи бурштином на 158 000 доларів

Коли жінка з молодшим сином піднялись додому, побачили двох чоловіків у балаклавах. Вони тримали ножі в руках і за мить жінку заштовхали в оселю.

Ольгу та дітей пов’язали й з погрозами випитали коди від банківських карток та місця схову грошей. Розбійники забрали не лише картки, золотий перстень, а й дві тисячі гривень та 60 євро, які знайшли у квартирі. Згребли у рюкзак усі документи, забрали мобільні телефони та ноутбук. Перелякана господиня запевнила, що більше нічого цінного в оселі немає. Коли один з них запитав, де зараз перебуває донька, у матері промайнула думка, що розбійникам усе відомо про її родину.

Рівненські правоохоронці розповіли, як зловмисники крадуть машини

Близько 18 години потерпіла звернулася до міліціонерів. Вона розповіла, що від зловмисників відчувався різкий запах йоду. Саме це і допомогло правоохоронцям оперативно розкрити злочин.

Цього ж дня до Рівненського міського відділу прийшов на допит по раніше відкритому кримінальному провадженню 31-річний рівнянин Юрій.

Міліціонери відразу відчули від нього специфічний запах йоду, про який згадувала потерпіла, та запідозрили його. Під час розмови з оперативниками Юрій зізнався у розбійному нападі. Зловмисник розповів і про спільника, 31-річного Миколу, та місце зберігання викрадених речей.

У Києві впіймали зловмисника з Рівного [+Фото]

За лічені години правоохоронці доставили до міліції і Миколу. Обидва чоловіки мають на своєму рахунку судимості за крадіжки та злочини, пов’язані з незаконним обігом наркотиків. До того ж Юрій є далеким родичем Ольги, тому він знав про її статки та особисте життя.

- За фактом відкрите кримінальне провадження за частиною 3 статті 187 Кримінального кодексу України (розбій), — повідомив начальник Рівненського МВ УМВС Василь Зелінський. — Вирішується питання про обрання для них міри запобіжного заходу. Зловмисникам загрожує позбавлення волі на строк до дванадцяти років з конфіскацією майна.





На правах реклами