Ми у Facebook
30.05.2015, 16:45

Нові правила залізничних пасажирських перевезень

Зміни до Правил перевезення пасажирів, багажу, вантажобагажу та пошти залізничним транспортом України набувають чинності 29 травня відповідно до наказу Міністерства інфраструктури № 145 від 20 квітня цього року. Про це повідомляє прес-служба Укрзалізниці.
Діти віком до 16 років
Тепер для перевезення дітей віком до 16 років у поїздах внутрішнього сполучення більше не потрібен оригінал свідоцтва про народження. Достатньо пред’явити нотаріально завірені копії свідоцтва про народження чи інші документи, що засвідчують вік дитини.

Пільги для студентів
Для студентів, як і раніше, збережено пільговий проїзд у соціальних вагонах. Вони й надалі сплачуватимуть половину вартості проїзду в загальних, плацкартних, вагонах другого та третього класу всіх категорій поїздів приміського та міжміського сполучення, а також усіх вагонах регіональних поїздів.

Однак при проїзді у вагонах вищої категорії - СВ, купе, перший клас (крім регіональних поїздів) для студентів встановлена повна вартість проїзного документа, знижка на ці вагони вже не діє.

Проїзні документи для груп
При груповому перевезенні за необхідності можна один раз здійснити заміну в списку, але не пізніше ніж за одну добу до відправлення поїзда. Для цього керівник групи має написати заяву в пункті оформлення проїзних документів.

Розширено перелік документів при посадці
Перелік документів, які потрібно пред'являти при посадці у поїзд, розширено. Військовослужбовцям відтепер достатньо пред’явити військовий квиток.

Людині, яка направляється додому після відбування покарання, треба при посадці в поїзд показати відповідну довідку з місця позбавлення волі.

Довідка Рівне: вокзали, станції

Дозволено перевозити домашніх улюбленців
Відтепер можна буде перевозити домашніх улюбленців (дрібних собак, котів та ін.) у плацкартних вагонах нічних поїздів, раніше, незалежно від того малий чи великий собака, у плацкартних вагонах їх возити не дозволялося.

Оформити пільговий чи безплатний проїзний документ в обмін на талони, в разі відсутності прямого поїзда до станції призначення, можна лише з однією пересадкою, а раніше кількість пересадок не враховувалась. Оформлення проїзду за єдиним проїзним документом скасовано через відсутність попиту на цю послугу.

Розклад руху пасажирських потягів по вокзалу станції Рівне

Розклад руху пасажирських потягів по станції Здолбунів





На правах реклами

купити смартфон Apple iPhone 15 Pro max у Львові, Україна


Актуальні новини України за сьогодні на https://www.ukr.net

Допомога ЗСУ