Ми у Facebook
05.06.2015, 19:30

Куди і за скільки поїхати на море в Україні

З настанням літа всі мріють про море і пляж. Проте, враховуючи загальне подорожчання, багато хто не зможе собі дозволити закордонні морські узбережжя. Пропонуємо ознайомитися з українськими варіантами морського відпочинку.

Одеса


Столиця гумору Одеса – найперша асоціація з морським відпочинком в Україні. І не даремно, адже Одеса пронизана позитивною атмосферою, історичними вуличками, загадковою архітектурою та духом Чорного моря. Сюди варто їхати на відпочинок, якщо ви любите шалений темп життя, комфорт та безкінечні прогулянки по місту. Інфраструктура Одеси вражає та має все необхідне для повноцінного відпочинку: готелі, ресторани, парки розваг, екскурсійні маршрути, дискотеки, аквапарки та багато інших видів дозвілля.



Якщо ви ще не були в Одесі, то обов’язково навідайтесь на ринок «Привоз», погуляйте по Дерибасівській, посидьте на відомому дванадцятому стульчику, порахуйте усі сходинки на знаменитій Потьомкінці, провідайте Оперний, загляньте на тещин міст та пориньте в теплі обійми морських хвиль.




Затока

Затока – ідеальний варіант для всіх, хто любить спокійний відпочинок за помірною ціною. Курорт розміщений вздовж усієї коси, що розділяє Чорне море та Дністровський лиман (Одеська область). Тут на вас чекають кілометрові піщані пляжі, чиста вода та досить розвинена інфраструктура за українськими мірками.



Ще одним плюсом відпочинку в Затоці можна назвати територіальну близькість до Одеси (60 км). Всього лише година-півтори в дорозі і ви розгулюєте «перлиною біля моря». У порівнянні з Одесою – ціни в Затоці дешевші, а море чистіше.

Біля Затоки море неглибоке, тому це чудовий варіант для відпочинку з дітьми.



Залізний Порт

Залізний порт – популярний курорт, який розташований в Херсонській області. З одного боку селище омиває Чорне море, а з другого межує з Чорноморським біосферним заповідником. Дана місцевість відома своїм бюджетним відпочинком, однак має відносно розвинену інфраструктуру,через що її охрестили «Херсонським Лас-Вегасом». Тут гармонійно поєднуються спокійний пляжний відпочинок та нічне життя.



Залізний Порт славиться своїми пляжами, адже тут надзвичайно рівна берегова лінія (без бухт та заток), відкрите та досить глибоке море. Своєю поведінкою море тут нагадує океан, адже сьогодні воно спокійно відпочиває, а завтра могутніми хвилями та штормом показує свій характер.

Единий мінус даної місцевості – поруч відсутні визначні місця та екскурсійні маршрути. Невеличкий бонус – херсонські кавуни.



Кирилівка

Кирилівка розташована на узбережжі Азовського моря (Запорізька область), тому тут мілкіше і вода тепліша (швидше прогрівається). Поселення Кирилівка – ідеальний варіант для відпочинку з маленькими дітьми, завдяки більш м`якому мікроклімату та безпечнішого моря. Також, ця місцевість знаменита своїм аквапарком «Острів скарбів», адже він є найбільшим в Україні.



Також, Кирилівку вважають курортом-здравницею, через лікувальні грязі з Утлюцького та Молочного лиману.



Коблево

Курорт Коблево (Миколаївська область) розмістився між Одесою (50 км) та Миколаєвом (80 км) і простягнувся на 7 км узбережжя, де можна знайти місце для сімейного відпочинку та шумних веселощів. Коблево відоме своїм оздоровчим ефектом, адже тут з’єдналися у єдине морське повітря та хвойні аромати багаторічного Соснового бору.

ТОП-5: ідеї куди поїхати рівнянам на пікнік

Звичайно, не дарма тут розташувався виноробний завод «Коблево», адже плантації налитого сонцем винограду не залишать байдужими нікого. Достаток фруктів у сезон вам гарантований.



Грибівка

Курорт Грибівка також розташований поблизу Одеси, однак на відміну від самої столиці гумору та раніше описаної Затоки, тут ціни ще нижчі. Грибівка – це бюджетний відпочинок, який підійде для тих, хто їде відпочивати заради шуму моря, бризу, хвиль та польотів чайок. Якщо ви хочете відпочити від шаленого темпу міста і залишитися наодинці з природою за розумною ціною, то завітайте саме сюди.



Бонус: Шацькі озера

Ми недаремно додали до морського відпочинку – відпочинок на озері, адже за останні роки кількість туристів, що відпочивають на Шацьких озерах (Волинська область) виросла в рази. Сюди їдуть люди, котрі люблять прогулянки лісом (гриби, ягоди, квіти), красу озер, рибалку, тишу та спокій. Якщо ви стомилися від палаючого сонця, переповнених пляжів, «пахлави медової» і взагалі вам більше до смаку пончики з чорницею, то ви неодмінно маєте сюди завітати.



Шацькі озера включають в себе понад 30 озер, серед яких найглибше озеро України – Світязь (воно в чотири рази глибше за Азовське море). Тут надзвичайно чиста вода, піщані пляжі, багата флора та фауна.

За матеріалами styknews.info

Статті до теми:

У Рівному відкрили мотузковий парк «Мауглі»

ФОТО - Куди рівнянам поїхати відпочити влітку

Синевир – найвідоміше озеро України





На правах реклами