Ми у Facebook
07.06.2015, 11:45

На Рівненщині затримали осіб зі зброєю та боєприпасами

У «Тойоті» з номерним знаком «АТО» знайшли вибухівку та зброю без документів.
Надзвичайна подія трапилась у Рокитнівському районі. Правоохоронцям
із прикордонного відділу «Березове», що на території Старосільської сільради повідомили, про перебування підозрілого автомобіля «Тойота Ленд Крузер» із реєстраційними номерними знаками «АТО», у якому знаходяться особи у камуфльованій формі.

Близько 23 години того ж дня на автодорозі сполученням Рокитне–Вежиця біля села Рокитне міліціонери спільно з прикордонниками зупинили автомобілі «Фольксваген Т-4» та «Тойота Ленд Крузер», у салоні яких перебували семеро чоловіків.

У Рівному ДТП: "VOLKSWAGEN" не розминувся з "CHEVROLET"

Власник «Тойоти Ленд Крузер», 33-річний Леонід, житель м. Біла Церква Київської області, почав вести себе знервовано, висловлював незадоволення діями працівників міліції та прикордонного наряду, відмовившись представити для огляду багажне відділення автомобіля. Після нетривалої суперечки чоловік кинув під ноги правоохоронцям гранату РГД-5.

У Рівному – потрійна ДТП за участю машини ДАІ [+Фото]

Все ж, правоохоронцям вдалось затримати усіх пасажирів підозрілого екіпажу. Чоловіків, які є мешканцями Київської, Кіровоградської, Донецької та Рівненської областей, та автомобілі доставили до Рокитнівського районного відділу для встановлення обставин події. Після перевірки за базами даних Державтоінспекції з’ясувалося, що державні номерні знаки «Фольксваген Т-4» належать іншому транспортному засобу. В ході огляду автомобіля «Тойота Ленд Крузер» в багажному відділенні під особистими речами працівники міліції виявили мисливський карабін «Сайга» калібру 7.62 мм, дозвіл на який виданий на особу, якої в автомобілях на той час не було. Також правоохоронці вилучили вибуховий пакет невідомого походження, бейсбольну биту, три комплекти камуфльованої форми з нашивками спецпідрозділу МВС «Шахтарськ».


— За незаконне поводження зі зброєю, бойовими припасами або вибуховими речовинами відкрито кримінальне провадження за частиною 1 статті 263 Кримінального кодексу України, — повідомив т.в.о. начальника Рокитнівського РВ УМВС Олександр Муханьков. – Вилучена зброя та боєприпаси направлені на дослідження до Науково-дослідного експертно-криміналістичного центру при УМВС України в Рівненській області. Вирішується питання щодо повідомлення про підозру у скоєнні злочину та обрання запобіжного заходу причетним до незаконного зберігання зброї особам.





На правах реклами