Ми у Facebook
30.06.2015, 11:33

Рецепт щасливого життя [+ПОРАДИ]

«Я буду щасливий, коли…», - часто повторює більшість із нас. Але чи залежить щастя від якоїсь перемоги?
Чи стає людина щасливою, коли досягає мети чи втілює свої мрії в життя? Мабуть, так, та все ж більшість вчених стверджує, що щастя рідко пов’язане з нашими матеріальними достатками чи великими досягненнями. Це, скоріше, результат наших внутрішніх перемог, правильного світосприймання та постійної гармонії. Ось деякі поради, керуючись якими, Ви зможете відкрити в собі щасливу людину:

До уваги випускників-2015, які вступатимуть на журналістику

1. Знайдіть людину, якій зможете відкрити свою душу.
Вже не одне дослідження показало, що щастя можна відкрити не в коротких розмовах, а в довгих задушевних бесідах. Тож наступного разу, коли зустрінетеся з друзями, поговоріть із ними про те, що наболіло. А якщо таких близьких товаришів ви не маєте, виконайте спочатку пункт 2.

2. Не бійтеся нових знайомств.
Якщо цікавитесь футболом, сходіть на найближчий матч і обов’язково познайомтеся з кимось. Обожнюєте слухати пісні улюбленого гурту? Знайдіть інформацію про найближчий їхній концерт у Вашому місті. Там ви безперечно знайдете своїх однодумців, які, можливо, у майбутньому стануть Вашими друзями. Знайомтеся з різними людьми, серед них обов’язково знайдуться ті, з якими ви захочете потоваришувати.

3. Цінуйте те, що маєте.
Бути щасливим значно легше, якщо ви вдячні життю за те, що маєте. Погляньте навколо: очевидно, ви вже маєте багато з того, чого колись хотіли, і цінуйте це, адже, можливо, у майбутньому у вас не буде такої можливості.

4. Усміхайтеся.
Учені стверджують, що, коли людина усміхається, її настрій підвищується, не залежно від того, щаслива вона чи ні. Люди, які під час болючих процедур усміхалися, говорили, що біль відчувається меншою мірою, ніж у тих, хто не виражав жодних емоцій. Отже, усміхайтеся і відкривайте для себе щастя!

5. Тримайтеся поближче до своїх рідних.
Відчуття того, що поряд завжди є близькі люди, значно підвищить ваш рівень щастя та покращить світосприймання.

6. Залишайтеся оптимістами в будь-якій життєвій ситуації.
Додайте у своє життя трохи щастя. Наприклад, відчуйте себе щасливим, якщо не потрапили в затор, коли їхали на роботу; якщо друг розповів смішний анекдот; усміхніться, якщо читаєте зараз ці рядки. Всі ці маленькі елементи буденності і творять Ваше щастя. Не відпускайте їх!
Пам’ятайте, що склянка наполовину повна. Якщо втратили роботу, отже, так мало бути, і це лише шанс знайти нову. Привчайте себе до того, що все у Вашому житті трапляється лише на краще!

7. Видаліть сторінку у соціальній мережі.
Не живіть віртуальним життям. Учені неодноразово доводили, що соціальні мережі зводять наше життя нанівець і приносять разом із собою почуття депресії. Очевидно, Ваші друзі не часто діляться на особистих сторінках про те, як вони втратили роботу чи ще щось на кшталт цього. За великим рахунком, вони розповідають тільки про свої успіхи. І коли ви переглядаєте їх записи, то ловите себе на думці, що у всіх все добре, і тільки у Вас з’являються негаразди в житті. Можливо, для Вас це буде нелегко, але, якщо вже не можете позбавитися від сторінки у “Facebook”, “Twitter” чи “Vk”, то відвідуйте її якомога рідше.

Бути щасливим не так то й важко, головне, цього прагнути. Пам’ятайте: щастя не прийде завтра або через рік, його потрібно творити вже зараз!

До теми:

Що робити, коли болить душа?

До уваги випускників-2015, які вступатимуть на журналістику





На правах реклами