Ми у Facebook
30.06.2015, 11:51

ЗНО-2015 завершилось гучним скандалом

ЗНО, або зовнішнє незалежне оцінювання, - тест, який щороку пишуть абітурієнти задля вступу до вишів. Цього року основна сесія ЗНО розпочалася 24 квітня і закінчилася 26 червня.
26 червня, починаючи з 11.00, абітурієнти писали сертифікаційну роботу з хімії. Вже о 13.00 в соціальних мережах почали з’являтися повідомлення такого типу:



На що одразу ж зреагував директор УЦОЯО Ігор Лікарчук. На своїй сторінці у Facebook він написав: «26 червня розпочалося зовнішнє оцінювання з хімії. На жаль, розпочалося не дуже добре. У сертифікаційних роботах двох варіантів виявлена технічна помилка, що була допущена в процесі верстки зошита. Виправляємо її. Але з упевненістю можу сказати: «Абітурієнти не постраждають». Матимуть величезні проблеми ті, хто цю помилку зробив і не побачив».

Пізніше повідомлення такого типу з’явилося і на офіційному сайті УЦОЯО:



Абітурієнти глибоко засмучені через цю ситуацію, адже попри таку помилку, тест був надто складним. Багато тих, хто складав його скаржилися на те, що цього року не дозволили користуватися калькуляторами і тому деякі завдання з обчислення ці абітурієнти так і не змогли виконати.

Нагадаю, що 2 липня з 11.00 буде проходити трансляція засідання експертної комісії при Українському центрі оцінювання якості освіти, під час якого буде встановлено поріг  «склав/не склав» для зовнішнього незалежного оцінювання з російської мови, біології, історії України, фізики.

Результати зовнішнього незалежного оцінювання з цих предметів будуть оголошені 3 липня 2015 року.

Більш детальну інформацію можна прочитати на офіційному сайті УЦОЯО: testportal.gov.ua.

До теми:

До уваги випускників-2015, які вступатимуть на журналістику

Рівненська випускниця - про ЗНО-2015





На правах реклами