Ми у Facebook
01.07.2015, 21:50

Рівненський клоун із зони АТО: "Наші життя обміняли на 20 машин"

Рівненський клоун Тарас Обоїста, який перебуває у зоні АТО, розповів на своїй сторінці у фейсбук про те, в який складній ситуації зараз наші мужні захисники.
Тарас просить усіх небайдужих говорити про це питання та бити на сполох заради порятунку життя наших військових.

Повний текст повідомлення Тараса (передаємо текст без змін. Так, як і написав автор):

Врятуйте Наші Душі! На все є своя остання крапля. Звертаюсь до всіх Людей, до Волонтерів до кожного, хто може допомогти нашому підрозділу. Нас майже 300 і наші життя обміняли на 20 машин. Ми прийшли захищати свою Землю, своїх Рідних, Своїх Побратимів. Ми прийшли виконати слова Присяги. Ми Не прийшли сюди приймати участь у підкилимних "війнах" чиновників та паркетних офіцерів...

Рівненський клоун про місяць перебування у зоні АТО

Я та Мої побратими - артилеристи, ми - важкий кулак ЗСУ, задача якого зупинити важку техніку ворога і нп допустити його до братиків, що стоять на передньому краї. Ми б'єм далеко, сильно, страшно... а нам в спину ціляться свої ж старші чини... Ми 1-й дивізіон 40-ї окремої артилерійської бригади. Наша бригада новосформована їй немає і року, але наші хлопці і офіцери за цей час встигли себе зарекомендувати на фронті та готові і далі виконувати всі бойові задачі.

Звичайно як і в кожної нової частину у нас є типові проблеми - це відсутністб традицій, нестача досвіду, кадровий голод, відсутня матеріальна та технічна база, адже, тільки на папері легко створити частину.

При формуванні дивізіону - нам видали старі гармати д багаььма недоліками і одним плюсом (їх нам дали), до речі всі гармати планували порізати на метал і лише волонтери їх врятували. До гармат нам прикріпили позичені (!) КРАЗи. Машини з унікальним кузовом для потреб ПВО, а не артилерії, на них повинні кріпитись зенітки або ще щось, точно не знаю, знаю лише, що місця для розрахунків і бойового запасу немає...

Перероблювати їх не можна, вони ж позиченію та й потреби не було. Нам казали спочатку - "новеньки крази приїдуть на полігон пізніше ви Не Поїдете на них в АТО...", в зоні сектору нам казали - " на старих машинах ви не поїдете на бойові...", "машини зараз ось ось приїдуть, їх треба підремонтувати бо на заводі брак"...

І дійсно уряд виділив гроші, МО закупило машини, КРАЗи приїхали в нашу частину м. Первомайськ Миколаївської обл., але до нас вони не доїхали. Тому що керівництво чомусь вирішило, що вони залишаться там, оскільки планується(!) формування ще одного дивізіону, а майже 300 солдат і офіцерів які вже знаходяться в АТО більше місяця і виконують (!)

[url]Клоун у військоматі або нашо цей Цирк[/url]=ogo.ua/articles/view/2015-02-22/59575.html

ЗАРАЗ бойові завдання ризикуючи життям нових машин не потребують. Ми подавали рапорти керівництву, звертались на гарячі лінії МО та уряду нам обіцяли розібратись, але ...обіцянка-цяцянка.

Сьогодні ми дізнались, що нові машини як стояли так і стоять, ніхто їх не ремонтує, а офіцер, котрий задав про них питання отримав відповідь "не лізь куди не треба "...

Для нас, нові машини, не забаганка - це додаткові хвилини, щоб покинути вогневу позицію до того як ворог нас накриє у відповідь. Це додатковий шанс нам повернутись додому. Ми будемо і далі виходити на бойові, адже, на нас разраховують ті хто на передовій, але будучи ТУТ , Ми просимо, щоб Ви допомогти нам ТАМ. Дайте нам більший Шанс поверутись живими до Сім'ї, Батьків, Друзів.Хто стукає ,тому відкриють. Просіть і буде вам дано.
Разом Ми вистоїмо!!!





На правах реклами