Ми у Facebook
03.07.2015, 19:15

У Рівному курсує "рятувальний тролейбус" [+Фото]

З 24 червня на розпорядження міського голови №240-р від 08.04.2015 «Про створення мобільного консультаційного пункту» на вулиці міста Рівне виїзджає «рятувальний» тролейбус.
«Мобільний консультаційний пункт» створений за ініціативою Рівненського міськрайонного управління ГУ ДСНС України у Рівненській області спільно з Навчально-методичним центром ЦЗ та БЖД Рівненської області, а також з комунальним підприємством міського електроавтотранспорту «Рівнеелектроавтотранс» і буде курсувати по місту за різними маршрутами.



Метою створення пересувного консультаційного пункту у Рівному є підвищення рівня знань громадян, поширення ґрунтовних рекомендацій щодо дій в умовах надзвичайних ситуацій, терористичних актів, воєнної загрози, виховання у населення свідомого ставлення до власної безпеки та безпеки оточуючих за допомогою інформаційно-довідкових матеріалів, наочної навчальної продукції, відомостей з питань цивільного захисту якими обладнано тролейбус.

- Спеціалісти ДСНС області використовують наочну навчальну продукцію та інформаційно-довідкові матеріали, як один з пріоритетних напрямків в навчанні та впливу для підвищення рівня свідомості громадян в питаннях цивільного захисту. Обладнаний як консультаційний пункт найпопулярніший засіб громадського транспорту допоможе рятувальникам у справі запобігання виникненню надзвичайних ситуацій та навчання населення діям у їх випадках. Крім того номер Служби порятунку «101» завжди буде перед очима у громадян, - зазначив начальник Навчально-методичного центру ГУ ДСНС України у Рівненській області полковник служби цивільного захисту Сергій Вовчук.



Тролейбус оформлений зовнішньою та внутрішньою наочною навчальною продукцією буде змушувати звертати увагу на основи цивільного захисту та безпеки життєдіяльності. Пасажири «Мобільного консультаційного пункту» зможуть поєднати необхідне з корисним ― не тільки мати можливість пересуватись по Рівному у необхідному їм напрямку, а й прочитати цікаву та корисну для життя інформацію.

- Перед запуском тролейбусу наші співробітники провели технічний огляд транспортного засобу. «Мобільний консультаційний пункт» буде курсувати містом орієнтовно 12 місяців згідно всіх маршрутів, тобто періодично у різних напрямках. Таким чином, всі мешканці міста зможуть проїхатись на інформаційному тролейбусі, – зазначив директор КП «Рівнеелектроавтотранс» Валентин Ткачук.



В рамках відзначення 150-ї річниці створення пожежної охорони Рівного у подальших планах міської влади та державної служби з надзвичайних ситуацій на мешканців та гостей нашого міста чекають ще багато корисних та пізнавальних заходів, під час яких громадяни зможуть більш детально познайомитися з професією рятувальника, навчитися правилам безпечної життєдіяльності.

Статті до теми:

Рівне: за яким маршрутом курсує новий тролейбус №10

Рівне: новий графік руху тролейбусів з 1 березня

За скільки жителі Рівного можуть взяти в оренду тролейбус





На правах реклами