Ми у Facebook
03.07.2015, 14:15

У Рівному відслужили молебень для бійців АТО

Бійців благословили образом святителя Миколая, який вони забрали в місця дислокації, та іконками Пресвятої Богородиці Почаївської.
У неділю, 28 червня в храмі Всіх Волинських Святих м. Рівне, з благословення митрополита Рівненського та Острозького Варфоломія, відслужили молебень для рівненських бійців спецпідрозділу «Сокіл», які вирушили в зону АТО. Зокрема, чин молитви для подорожуючих звершили секретар Рівненської єпархії УПЦ протоієрей Віталій Герлінський разом з настоятелем храму Всіх Волинських Святих протоієреєм Михаїлом Жаровським та кліриком церкви протоієреєм Георгієм Лазарчуком.

– В історії людства ми не раз зустрічаємо приклади, коли людина, будучи воїном, завжди залишалася християнином, – звернувся з пастирським словом до бійців «Сокола» протоієрей Віталій Герлінський. – Один із святих каже: «Люби ворога свого, остерігайся ворогів Божих, і долай ворога своєї Батьківщини». Сьогодні на ваші плечі випала ця свята місія – боронити свою державу. Нехай Боже благословення перебуває з вами скрізь і завжди, а ви пам’ятайте одне: беручи участь у цих бойових діях, кожна людина повинна залишатися людиною, кожна людина повинна пам’ятати, що в неї є безсмертна душа, а головне – кожна людина ніколи не повинна забувати, що земне життя – це лише час випробування, час, коли кожен прокладає свою дорогу до вічного життя у Царстві Божому.

Отець Віталій благословив бійців образом святителя Миколая, який вони забрали з собою у місця дислокації, а також іконками Пресвятої Богородиці Почаївської та 12 святих-воїнів. На завершення молебню він покропив правоохоронців, які вирушали в зону АТО, святою водою.

З напутнім словом до присутніх звернувся й настоятель храму Всіх Волинських Святих протоієрей Михаїл Жаровський, який нещодавно повернувся із зони АТО, куди возив із священиками Рівненської єпархії УПЦ гуманітарну допомогу українським воїнам і місцевому населенню:

– Ми разом з усіма православними християнами Української Православної Церкви повсякчас молимося за мир на нашій рідній землі, за здоров’я усіх українських воїнів, які відстоюють незалежність і територіальну цілісність України. Закликаю й кожного з вас ще більш ревно молитися до Бога: батьків, дружин, дітей – за тих, хто перебуває в зоні АТО, а воїнів – за своїх рідних, які залишилися вдома, бо їм, повірте, також вкрай потрібна ваша духовна підтримка.

Протоієрей Михаїл Жаровський подарував усім присутнім на молебні
Іконки святої Блаженної Ксенії Петербурзької – швидкої заступниці всіх, хто до неї звертається в молитвах за допомогою.

На завершення секретар Громадської ради при УМВС в області Василь Курилас вручив низці бійців спецпідрозділу «Сокіл» почесні грамоти Громадської ради при УМВС України в Рівненській області, повідомляє rivne-pravoslavne.org.ua.

До теми:

Віряни з Рівненщини три дні йшли пішки до Почаєва заради миру в Україні [+Фото]

На Рівненщині організовують хресний хід у Почаїв

Молитви за мир та спокій в Україні

Фото: Рівненська єпархія УПЦ





На правах реклами