Ми у Facebook
07.07.2015, 10:45

Сьогодні день працівників заповідної справи

З нагоди свята вітаємо всіх працівників з професійним святом і від щирого серця бажаємо міцного здоров'я, натхнення, невичерпної енергії для нових здобутків, а також чистого та мирного неба нам усім.
Нині об'єкти природно-заповідного фонду мають не тільки природоохоронне, а й важливе наукове, естетичне, рекреаційне та оздоровче значення.

Заповідник “Поле Берестецької битви” (с.Пляшева Радивилівського району)

До мережі природно-заповідного фонду Рівненської області станом на 1 липня цього року віднесено 310 територій та об'єктів загальною площею 181,5 тис. га, з них 27 об'єктів загальнодержавного значення площею 64,9 тис. га і 283 об'єкти місцевого значення площею 116,6 тис. га.

івненський природний заповідник — перлина Полісся

За останні 15 років відсоток заповідності Рівненської області зріс з 6,9 до 9,05 % завдяки створенню низки заповідних об'єктів, а саме: Рівненського природного заповідника, національного природного парку „Дермансько-Острозький”, низки інших територій та об'єктів природно-заповідного фонду місцевого значення.

Заповідник "Поле берестецької битви" (с.Пляшева, Рівненська область)

Але, не зважаючи на труднощі, завдяки співпраці Департаменту екології та природних ресурсів, місцевих органів влади та самоврядування, співробітників установ природно-заповідного фонду, наукових та громадських організацій природоохоронного спрямування, підтримці міжнародних організацій та фондів робота над створенням нових та збереженням існуючих природно-заповідних об'єктів триває.





На правах реклами