Ми у Facebook
07.07.2015, 11:00

Рівненські освітяни розповіли про правила вступу до ВНЗів у 2015 році

З 10 липня на Рівненщині офіційно стартує вступна кампанія 2015 року. Про цьогорічні її особливості розповіли заступник голови Рівненської облдержадміністрації Олександр Савчук та освітяни під час засідання обласного штабу.
«Запроваджується новий підхід до обчислення конкурсного балу при вступі до ВУЗу. Його сума складатиметься із результатів сертифікатів ЗНО, балів атестату про повну середню освіту. Також враховуватимуть участь абітурієнтів у різноманітних конкурсах», - зазначив Олександр Савчук.

10 липня на Рівненщині стартує вступна кампанія 2015

Ще однією цьогорічною відмінністю є пріоритетність заяв на навчання бакалаврів денної форми за державним замовленням. Тобто, абітурієнт може подавати усього 15 заяв – по три заяви у п’ять навчальних закладів. При цьому потрібно вказати пріоритетність кожного з них стосовно інших, використовуючи числа від 1 до 15, де «1» означає найвищу пріоритетність. Одним словом, абітурієнт повинен самостійно оцінити власні сили та подати документи на вступ до того закладу, де він хоче навчатися.

Вступ 2015: в РДГУ змінився перелік сертифікатів ЗНО

Разом з тим, освітяни Рівненщини розповіли про вступну кампанію для осіб, що звільнені з військової служби. Так, демобілізованих прийматимуть до ВУЗів без складання ЗНО, а за результатами іспитів до цих закладів.

Загалом, за інформацією заступника начальника обласного управління освіти Петра Коржевського, цьогороку на Рівненщині повну загальну середню освіту отримали понад 9 тисяч випускників, базову загальну середню освіту - більше 13 тисяч учнів. Для них проводять зовнішнє незалежне оцінювання. Для його проходження в області зареєструвалося понад одинадцять тисяч учасників. Додаткова сесія ЗНО для тих, хто не зміг взяти участь в основній сесії тестування, відбувається з 30 червня по 9 липня.





На правах реклами