Ми у Facebook
07.07.2015, 12:15

Рівнянин вчинив стрілянину за бурштин [+Фото]

Надзвичайна подія трапилась в селі Кідри Володимирецького району.
6 липня о 7-й ранку Ярослав Аврамишин, житель села Кідри Володимирецького району, вийшов на двір подивитися, чому собака гавкає в сторону лісу. Між дерев, за словами постраждалого, на нього вже чекали троє людей, у кожного була зброя. Чоловік (батько 11 дітей) відчув неладне і кинувся тікати, та перечепився об корінь і впав.

– Тут мене і вдарили рукояттю пістолета по голові. Якимось чудом вдалося вирватися і втекти, – розповідає Ярослав Олександрович. Голова в місці удару у нього заклеєна пластиром і бинтами, на сорочці засохла кров.

]

– А навздогін кричали: «Стій, сука, стріляти буду!» Нападники, я помітив у них автомат, карабін і пістолет, яким мене вдарили, сховалися у лісі. Я подзвонив сусідам, ми організували погоню, бо бандити не могли далеко втекти і сховалися у невеличкому лісочку, – каже потерпілий.

Розбірки року - бурштинові війни на Рівненщині [ВІДЕО]

Досить швидко до облави долучилися десятки людей з Кідер, Озера та Осової. Викликали й міліцію; у потерпілого зняли побої.

Скоро нападників помітили, вони йшли лісом до річечки (канави). Побачивши погоню, почали відстрілюватися, повідомляє Полісся.нет



– Над нами пройшло кілька черг з автомата (не менше п’яти), стріляли і з карабіна, і з пістолета, – розповідають очевидці. – Ми дуже злякалися, у нашому краї ще ніколи не влаштовували розбори із зброєю. Але всі були люті, бо потерпілого добре знаємо, це трудяща людина (тримають з родиною велику теплицю). Чужих сюди не пустимо нікого – із зброєю прийшли – із зброї й отримають відсіч.

Перебрівши через канаву, нападники розділилися і відірвалися від погоні. Вже під обід одного з них вдалося наздогнати місцевим жителям. Щоправда, автомат (на фото) та камуфляжну форму він відкинув у мул, ще раніше загубив магазин (найімовірніше, запасний, бо був повністю споряджений; основного не знайшли).

ФОТО - Як на Рівненщині незаконно видобувають бурштин

Розлючені люди провели імпровізований допит, на якому чоловік признався, що сам із Рівного, має дві судимості, був із двома напарниками, одного з яких зовсім не знає. Признався, що приїхав в Кідри заробити грошей, «законним і незаконним способом, бандитизмом», однак клявся, що не стріляв у людей (втім, очевидці стверджують протилежне, залишається ще знайти стріляні гільзи для підтвердження).

Пізніше розбійника та зброю (експерти мають визначити, чи саме з неї стріляли) здали в міліцію. А під вечір знайшлася стараннями місцевих жителів і машина нападників, в якій були і документи водія та одного з нападників, і телефони, і навіть шматки бурштину-сирцю в пакеті (очевидно, перед «справою» нападники не гребували й таким заробітком).



Справою зайнялися працівники апарату Рівіненського обласного управління карного розшуку спільно з слідчими Кузнецовського міськвідділу міліції. Їм належить знайти співучасників та довести справу до суду – заради честі мундиру. Інакше в подальшому пійманих на гарячому злочинців люди каратимуть самі, без суду і слідства. Натовп агресивних людей важко стримати.

За словами рівненських правоохоронців, затриманий – досить відома в кримінальних колах області людина.





На правах реклами