Ми у Facebook
07.07.2015, 13:45

Мінекономіки хоче звільнити малі пивоварні від плати за ліцензії

Міністерство економічного розвитку ініціює скасування плати за ліцензію для малих пивоварень у півмільйона гривень, яку запровадили з 1 липня 2015 року.
Про це на своїй сторінці у Facebook написав заступник міністра економіки Максим Нефьодов.

"З 1 липня почала діяти "помилка", через яку постраждали малі пивоварні. Замість допомоги розвитку малого бізнесу запроваджене обов’язкове ліцензування оптової торгівлі пивом у півмільйона гривень", - написав пан Нефьодов.

У кіосках Рівного заборонено продавати пиво

За його словами, ця норма несуттєва для великих заводів й не допомагає боротись зі споживанням пива підлітками, але смертельна для малих пивоварень.

"Не може пивоварня з річним оборотом у мільйон гривень заплатити ліцензію на півмільйона", - додав заступник міністра.

Міністерство завершує проект закону, який скасує малим пивоварням та малим дистриб’юторам плату за ліцензію, а середнім – суттєво скоротить її вартість.

Цікаво: топ-10 найпопулярніше пиво

Згідно з календарним планом роботи парламенту, наступний тиждень є останнім пленарним, коли депутати можуть ухвалювати закони до кінця цієї сесії.

З 1 липня підприємства, що виготовляють пиво, а також ті, хто його продає - від великих супермаркетів до маленьких кіосків - мають працювати за новими правилами. З цього дня пиво стало алкогольним напоєм, передає BBC.

Виробники пива та оптові продавці мають платити за ліцензію півмільйона гривень.

Роздрібні продавці мають тепер платити за алкогольну ліцензію 8 тисяч гривень - у містах, та 500 гривень - у селах.





На правах реклами