Ми у Facebook
18.07.2015, 12:55

ФОТО: у Рівненському зоопарку поселився броненосець

Нещодавно колекція тварин Рівненського зоопарку поповнилась новим видом. Броненосець шаровидний (Tolypeutes matacus) тепер є маленькою частинкою великої родини.
Це надзвичайно цікава та незвична істота. Свою назву отримав завдяки вмінню легко згортатись в шар. Допомагає йому в цьому панцир, який складається з трьох рухливих поясів, які вкривають хвіст, голову, ноги та спину. Таким чином тварина захищає себе від хижаків. На відміну від інших, шаровидний броненосець зазвичай не риє нори сам, а намагається знайти і зайняти кинуті нори інших тварин. Має цікаву будову кінцівок: три середніх пальця на передніх кінцівках з’єднані і закінчуються широким сильним кігтем. Ще по чотири гострих кігтя є на його задніх кінцівках. Комах з-під землі броненосець дістає за допомогою тонкого, схожого на соломинку, липкого язика, попередньо «просканувавши» землю чутливим носом.



«Броня» (так лагідно його називають працівники), швидко знайшов собі місце у великому вольєрі та відразу зробив собі кубло з соломи. У великому вольєрі він не один, його новими сусідами стала пара чорно-білих лемурів варі, які відразу помітили нового друга і вирішили познайомиться. Але броненосець не виявив ніякої зацікавленості до лемурів, він мирно спав на новому місці.



Отже, Рівненський зоопарк гостинно запрошує відвідувачів поспостерігати за поведінкою цих цікавих тварин.



Читати також:

ФОТО: У зоопарку Рівного - нові тварини

ФОТОекскурсія: прогулянка рівненським зоопарком

ФОТО: Страуси Ему в зоопарку





На правах реклами