Ми у Facebook
30.07.2015, 08:15

На Рівненщину вдалося залучити 144 мільйони гривень державних коштів

Про здобутки Рівненщини за І півріччя 2015 року поінформував присутніх голова Рівненської облдержадміністрації Віталій Чугунніков під час засідання колегії. Так, за його словами, з початку року в область вдалося залучити 144 мільйони гривень державних коштів.
«Завдяки затвердженню Перспективного Плану об’єднання громад Фонд регіонального розвитку спрямував для Рівненщини 110 мільйонів гривень. Разом з тим, за попереднім планом мало надійти 70 мільйонів гривень. Тому, довівши нашу позицію у Києві щодо потреб області, ця сума збільшилася, - зазначив Віталій Чугунніков. – Як на мене, це гарний результат. Ми зможемо вкласти у розвиток Рівненщини більше – відремонтуємо в районах школи та лікарні, переобладнаємо котельні».

Хто заробляє найбільше та найменше на Рівненщині

Голова ОДА також повідомив, що у 2014 році із Фонду регіонального розвитку на область не виділили жодної копійки. Тим часом вже на наступний рік область подала заявку вже на 150 мільйонів.

«Так само й кошти на компенсації ризику населення, яке проживає на території зони спостереження. В минулому році на цю компенсацію Рівненщина не отримала жодної копійки. Цьогоріч з державного бюджету нам передбачили виділити 22 мільйона гривень», - наголосив Віталій Чугунніков.

Лічильники тепла поставлять на вході в усі будинки

За словами голови ОДА, багато уваги приділялося соціальному захисту учасників АТО. «З держбюджету для Рівненщини спрямували 12 мільйонів гривень на придбання квартир для учасників АТО та родин загиблих. Перші 2 мільйони ми вже отримали, тож зараз триває процедура закупівель квартир. До того ж Міноборони оголосило конкурс на придбання 15 квартир для рівненських військовослужбовців, які стоять на квартирному обліку в міністерстві. Так от такий конкурс оголошений лише в декількох областях. До цього переліку потрапила і Рівненщина», - повідомив Віталій Чугунніков.

Рівненський бюджет поповнили на більше, ніж планували

Окрім державних коштів, Рівненщині вдалося залучити й гроші Світового банку. «Область виграла грант на 25 мільйонів доларів під гарантії держави. Це не кредит, а безповоротні кошти, які ми залучаємо для розвитку нашої сільської медицини», - зазначив керівник Рівненщини.

Відтак, голова ОДА акцентував на завданні для кожного голови РДА, якісно та оперативно використовувати дані кошти. Адже відтепер саме від роботи кожного керівника району залежить ефективність вкладання грошей, а також їх отримання державних коштів й надалі.

«Не всі області мають такий високий ліміт довіри як Рівненщина. Нам вдалося заручитися підтримкою у профільних міністерствах. Разом з тим, і моніторинг використання державних коштів також високий. Тож давайте зробимо все, аби вчасно освоїти гроші. У свою чергу доручаю правоохоронним органам контролювати роботу кожного посадовця, аби не було ніяких зловживань на місцях», - наголосив Віталій Чугунніков.





На правах реклами