Ми у Facebook
02.08.2015, 09:00

Пам'ятник Богдану Ступці зроблять у вигляді дуба

На монумент акторові потрібно більше мільйона, але поки вдалося зібрати лише сто тисяч гривень.
22 липня виповнилося три роки з дня смерті актора Богдана Ступки. Але як сказали його родичі, до цієї дати пам'ятник на могилі встановлено ще не буде. Хоча макет його був створений ще в минулому році, але відливати пам'ятник на київському заводі почали тільки зараз.

За словами невістки актора Ірини, пам'ятник обійдеться недешево: 800 тис. грн. за лиття, роботу і метал, плюс 13 тис. Євро стоїть камінь і робота з ним (більше 323 тис. грн).

Богдан Ступка читає "Крила" Ліни Костенко [+Відео]

- Зібрали ми поки 100 тисяч - відгукнулися три мецената, - говорить Ірина Ступка. - Одеський скульптор Михайло Рева (друг сім'ї і хресний онука актора, Богдана). За свою роботу грошей не взяв. Коли пам'ятник буде готовий, залежить від того, як швидко зберемо гроші».

Пам'ятник акторові вельми оригінальний. Це перевернутий корінням догори дуб трохи більше метра заввишки.

Помер видатний актор Богдан Ступка

- За українською традицією, коли людина народжувалася, садили дерево. А коли помирала - це дерево зрізали і ставили корінням догори, - пояснює Ірина. - Ідея Михайлу Реві прийшла, коли він був у рідному селищі Ступки - Куликові (Львівська область). Він знайшов там дерево і по ньому вже зробив макет. Дерево з бронзи, а платформа пам'ятника - з мармуру (на ній - портрет Богдана Сильвестровича). Також на пам'ятнику буде зображений хрестик: скульптор вилив точно такий же, який носив на грудях свекор.

На 1+1 до роковин смерті Богдана Ступки почали показувати фільм, за участю актора - "Завтра буде завтра". Серіал транслюють на "плюсах" з понеділка по четвер о 21.20.

Богдан Ступка мріяв зіграти нову роль до 71 дня народження





На правах реклами

купити смартфон Apple iPhone 15 Pro max у Львові, Україна


Актуальні новини України за сьогодні на https://www.ukr.net

Допомога ЗСУ