Ми у Facebook
30.07.2015, 15:30

На Рівненщині хотіли нелегально збути зброю

На Рівненщині СБУ попередила збут військовослужбовцем партії вибухівки та набоїв.
У ході спецоперації у зловмисника, який відповідав за облік і видачу боєприпасів на Рівненському загальновійськовому полігоні, оперативниками було придбано шість тротилових шашок загальною вагою 1,6 кг з детонаторами, «бікфордів шнур», гранату РГД-5 із запалом, набої калібру 5,45 мм.

На завершальній стадії операції, в лісовому масиві поблизу селища Нова Любомирка Рівненського району, зловмисник намагався позбутися пакета, в якому виявлено ще сім гранат РГД-5 із запалами, чотири детонатори до тротилових шашок, два метри «бікфордового шнура». Також у польовій палатці, де проживав військовий, виявлено необліковану гранату РГД-5 із запалом.



Розпочато досудове розслідування за ч. 1 ст. 263 (незаконне поводження з бойовими припасами або вибуховими речовинами) та ч. 1 ст. 410 (заволодіння військовослужбовцем бойовими припасами, вибуховими або іншими бойовими речовинами шляхом зловживання службовим становищем) Кримінального кодексу України.

На Запоріжжі СБУ затримала двох місцевих мешканців, які намагались організувати канал збуту зброї, боєприпасів та вибухівки на території області. Організатором незаконного бізнесу виявився військовослужбовець однієї з військових частин.



Під час затримання у зловмисників вилучено автомат АКМ, гранатомети РПГ-22 та РПГ-26, 11 гранат РГД-5, дві гранати Ф-1, гранату РГН, набої різного калібру.

Розпочато кримінальне провадження за ст. 263 КК України.





На правах реклами

купити смартфон Apple iPhone 15 Pro max у Львові, Україна


Актуальні новини України за сьогодні на https://www.ukr.net

Допомога ЗСУ