Ми у Facebook
03.08.2015, 08:00

Найбезпечніші компактні машини

Якщо раніше заради безпеки автолюбителі купували автомобілі шведського виробника Volvo, то зараз на автомобільному ринку з'явилося безліч моделей, які мають достатній рівень безпеки.
Виробники намагаються кожну свою модель перевіряти за допомогою відомих краш-тестів. Найбільш авторитетним і вимогливими вважається тести від Американського страхового інституту дорожньої безпеки (IIHS). Це важке випробування. Машина отримує бокові удари, фронтальні і ще перевіряється дах на міцність. У підсумку модель може отримати такі нагороди: Top Safety Pick і Top Safety Pick +. У першому випадку автомобіль повинен пройти всі тести з помірним перекриттям і отримати оцінку «добре» при лобовому ударі зі зміщенням. У другому випадку необхідно вже мати оцінку «відмінно», при фронтальному краш-тесті з малим перекриттям.

Звичайно, з кожним роком критерії для отримання вищих оцінок змінюються і виробникам доводиться вводити додаткові системи попередження зіткнень.

Згідно тестам IIHS були визначені найбезпечніші машини компакт-класу.



10 місце. Dodge Dart
На 10-му місці модель Dart від американського виробника Dodge. Автомобіль отримав нагороду Top Safety Pick. Варто відзначити, що дана модель концерну Chrysler по праву вважається однією з кращих у своєму класі.



9 місце. Ford Focus
Це модель ще одного американського виробника. Страховий інститут дорожньої безпеки присвоїв «Форд Фокусу» оцінку Top Safety Pick. Це дійсно гідна модель, у якої витонченість і комфорт відповідає і рівню безпеки.



8 місце. Hyundai Elantra
На 8-му місці модель Elantra від корейського виробника Hyundai. Автомобіль успішно пройшов всі необхідні тести. Тільки от фронтальний краш-тест з малим перекриттям показав оцінку «прийнятно». Тому IIHS нагородив «Елантру» відміткою Top Safety Pick.



7 місце. Honda Civic
На 7-му місці вже японський автомобіль Honda Civic. «Цивік» зумів за фронтальний тест зі зміщенням отримати відмітку «добре», що дозволило машині обійти маститих конкурентів.



6 місце. Volkswagen Golf

Німецький автомобіль зумів увійти до ТОП 10 і навіть посів 6-е місце завдяки успішним тестам, довівши, що «Гольф» має рівень безпеки згідно всім сучасним стандартам.



5 місце. Toyota Prius
У п'ятірці лідерів тільки «японці». Відкриває ТОП 5 знаменитий «Пріус» від концерну «Тойота». IIHS поставила моделі «прийнятні оцінки» і це незважаючи на те, що японські фахівці не змогли створити міцний кузов з-за великої ваги акумуляторів.



4 місце. Subaru Impreza
На четвертому місці «Субару Імпреза» з нагородою Top Safety Pick +. Мабуть завдяки такому високому рівню безпеки модель часто виступає у різних спортивних змаганнях.

3 місце. Mazda3
Один з кращих і найпопулярніших автомобілів у світі є модель «Мазда 3». Це економічна, ефектна і безпечна машина. Страховий інститут дорожньої безпеки поставив найвищі оцінки.



2 місце. Lexus CT 200h
Гібридний хетчбек від «люксового» підрозділу «Тойота» став переможцем за рівнем безпеки у своєму класі. Оцінка «добре» у всіх тестах. Не дарма у «Лексуса СТ 200х» цілих 8 подушок безпеки.



1 місце. Subaru XV Crosstrek
Лідером рейтингу найбезпечніших автомобілів С-класу стала ще одна японська модель - «Субару ХВ Кросстрек». Машина успішно пройшла всі випробування від IIHS.

Критерії оцінювання
Small overlap front - Фронтальний удар з малим перекриттям
Moderate overlap front - Фронтальний удар з помірним перекриттям
Side - Бічний удар
Roof strength - Міцність даху
Head restraints & seats - Надійність підголівників і сидінь





На правах реклами