Ми у Facebook
03.08.2015, 14:45

Росія хоче закрити кордон для української свинини

Россільгоспнагляд розглядає можливість заборони на ввезення української свинини в Росію.
Про це пишуть Ведомости з посиланням на представника служби Олексія Алексєєнка.

За його словами, РСГН стурбований поширенням вірусу африканської чуми свиней (АЧС) у прикордонних з Росією українських областях і епідемією, яка спалахнула на комбінаті «Калита» у Київській області.

Російські виробники свинини також вимагають закрити кордон - 20 липня вони написали лист на ім'я міністра сільського господарства Олександра Ткачова.

Автори просять «оперативно ввести необхідні і абсолютно виправдані у даній обстановці обмеження поставок свинини з України.

Як повідомлялося, для боротьби з африканською чумою свиней у прикордонних районах Чернігівщини створюється буферна зона глибиною 20-100 км, на території якої всіх диких кабанів будуть відстрілювати і спалювати. Буферна зона охопить 11 районів Чернігівщини, а в іншій половині області чисельність кабанів зведуть до мінімуму.

За словами заступника міністра аграрної політики і продовольства Ярослава Краснопільського, в Україні потрібно локалізувати спалах африканської чуми свиней щоб уникнути введення обмежень на експорт фуражних зернових у поточному сезоні.

Джерело: Укрінформ





На правах реклами

купити смартфон Apple iPhone 15 Pro max у Львові, Україна


Актуальні новини України за сьогодні на https://www.ukr.net

Допомога ЗСУ