Ми у Facebook
06.08.2015, 09:45

Рівненщина: міліціонер підробив матеріали кримінального провадження

У одному з районів області обікрали магазин. Правоохоронці оглянули місце події, встановили підозрюваних, проте матеріали провадження так і лежали в слідчого в столі.
Коли за справу взялася прокуратура, в слідчого виявили замінений протокол огляду місця події.

Слідчий відділ прокуратури Рівненської області оголосив про підозру слідчому одного із райвідділів міліції у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 1 ст. 366 КК України (службове підроблення).

- Лейтенанта міліції підозрють у тому, що він підробив у протоколі огляду місця події низку підписів від імені понятого, чим грубо порушив вимоги Конституції України та обмежив процесуальне право останнього на ознайомлення із текстом та можливого внесення доповнень чи зауважень, - повідомив на брифінгу заступник прокурора Рівненської області Андрій Боровик. - Зазначений протокол огляду місця події мав стати одним із основних доказів для притягнення групи осіб за крадіжку у магазині до передбаченої законом відповідальності.

Чиновник Рівненської ОДА брав хабарі за видачу дозволів

На даний час вирішується питання про відсторонення правоохоронця від посади та обрання запобіжного заходу.

Відповідальність за вчинення вказаного кримінального правопорушення передбачена у виді штрафу або обмеження волі на строк до трьох років, з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років.





На правах реклами