Ми у Facebook
03.08.2015, 16:30

Рівненщина: 4 підозрюваних у скоєнні розбійного нападу заарештовано [+Фото]

31 липня близько 9 години до міліції надійшло повідомлення про скоєння розбійного нападу на подружжя у селищі Володимирець.
Із травмами голови потерпілі потрапили до лікарні, а чотирьох причетних до злочину затримали працівники ДАІ поблизу м. Сарни.


Четверо невідомих, один з яких був у форменому одязі працівника міліції, зайшли на подвір’я подружжя. У той час 45-річний господар вийшов на вулицю. Чоловік у формі представився і відразу запропонував зайти до оселі. У руках він тримав папку з документами. Псевдоміліціонер попросив надати для перевірки зброю та дозвіл на неї. На кухні в цей час поралася дружина. Увійшовши в будинок, один із чоловіків вдарив кілька разів по голові гумовим молотком господаря, після чого той скривавлений впав на підлогу. Нанесли удари по голові й жінці, яка від отриманих травм втратила свідомість. Зловмисники надягли обом наручники, зв’язали пластиковими хомутами ноги та заклеїли рот скотчем, залишили подружжя на кухні та пішли шукати гроші і цінності. Невідомі винесли з будинку карабін, рушницю, золоті вироби, гроші, сіли в автомобіль і поїхали.



У подальшому працівники управління карного розшуку УМВС спільно з оперативниками Кузнецовського міського відділу встановили, що до злочину група чоловіків готувалася ретельно. При огляді власних речей слідчі вилучили чималий арсенал знаряддя злочину.



Крім особистих речей, в їхніх сумках були кілька пар наручників, три радіостанції, мобільні телефони та комплектуючі до них, газовий балончик, кастет, рушниця та гроші. Пачки з грошима були і в бардачку, і на задньому сидінні. Загалом правоохоронці виявили та вилучили майже 20 тисяч доларів США та понад 12 тисяч гривень.



Зброю ж власника та формений одяг зловмисники приховали у лісі, а молоток та золоті вироби викинули дорогою. Серед прихованих речей правоохоронці виявили кілька пар рукавиць, балаклави, скотч, шматки підроблених службових посвідчень і записів, які злочинці хотіли спалити.




- Із травмами голови подружжя перебуває у лікарні, а чотирьох підозрюваних, причетних до злочину, заарештовано, - повідомив начальник УМВС України в Рівненській області Сергій Максимов. - Завдяки злагодженим спільним діям працівників карного розшуку Сарненського, Кузнецовського райвідділів та обласного апарату слідчі задокументували злочинну групу, яка зухвало діяла на території Рівненщини. Правоохоронці перевіряють інформацію щодо причетності й інших осіб до скоєння злочину. Вже встановлено п’ятого спільника, який раніше оселився у Володимирці. Наразі проводяться усі необхідні оперативні заходи. Відомості внесені до Єдиного реєстру досудових розслідувань за частиною 3 статті 187 (розбій) Кримінального кодексу України. Санкція статті передбачає позбавлення волі на строк від семи до дванадцяти років із конфіскацією майна.




Двоє 36-річних, 27-ми і 29-ти років підозрюваних — жителі Запоріжжя. Один із них нещодавно звільнився з місця позбавлення волі. Злочинець відбував покарання за вісьмома статтями, в тому числі за розбій, вимагання, незаконне зберігання зброї, за що відсидів шість років, інший був судимий за зберігання наркотиків. Правоохоронці перевіряють причетність підозрюваних до скоєння інший розбійних нападів на території Рівненщини та інших областей.










За матеріалами СЗГ УМВС України
в Рівненській області

Статті до теми:

Рівненські правоохоронці затримали чотирьох підозрюваних у вчиненні розбою

Подробиці розбійного нападу на Рівненщині





На правах реклами

купити смартфон Apple iPhone 15 Pro max у Львові, Україна


Актуальні новини України за сьогодні на https://www.ukr.net

Допомога ЗСУ