Ми у Facebook
05.08.2015, 13:15

У вилученого в Рівному бурштину знайшовся власник

Компанія «Укрбурштин» заявила, що 2,6 тонни сонячного каміння належить їй, і готує позов до суду.
Вилучені правоохоронними органами 2,6 тонни бурштину в Рівненській області належать компанії «Укрбурштин», яка готова через суд домагатися його повернення.

Про це заявила арбітражний керуючий «Укрбурштину» Олена Левкович на прес-конференції в середу.

- Ми будемо подавати до суду, щоб повернути нам цю сировину, - сказала вона.

За словами Левкович, компанія перебуває в процедурі санації і не має можливості самостійно проводити геологорозвідувальні роботи на ділянці площею понад 1 тис. га, на який вона має всі необхідні дозвільні документи. Для цих робіт «Укрбурштин» залучив три приватні компанії, з якими уклав відповідні договори.

Левкович розповіла, що вилучений бурштин був підготовлений для проведення експертизи, яка повинна була встановити, що це дійсно бурштин, і визначити стартову ціну для його продажу.

Для продажу бурштину компанія «Укрбурштин» почала пошук торгуючої компанії.

За словами Левкович, продаж бурштину був схвалений комітетом кредиторів компанії, а виручені гроші повинні були піти на погашення боргів «Укрбурштин».

Арбітражний керуючий стверджує, що правоохоронним органам було своєчасно надано всі необхідні документи, що підтверджують законність видобутку цієї партії бурштину.

Левкович зазначила, що в середу вранці заплановано засідання суду, на якому представники правоохоронних органів будуть просити суд дозволити арешт партії бурштину та мікроавтобуса, в якому він перебував.

Як повідомлялося, у вівторок спеціальна група МВС за участю Державної фіскальної служби вилучила в Рівненській області 2,6 тонни бурштину. Його вартість за попередніми оцінками становить близько $ 3 млн. За словами міністра МВС Арсена Авакова, до видобутку бурштину був причетний «колишній одіозний нардеп П.».

За матеріалами interfax.com.ua

Читайте також:
На Рівненщині у чоловіка знайшли 57 кг бурштину

Депутати Верховної ради не легалізували видобуток бурштину на Рівненщині

ВІДЕО із заворушень у Дубровиці





На правах реклами