Ми у Facebook
06.08.2015, 18:30

Рівненщина: музею книги подарували чотириграмове видання зі срібла

Музей книги та друкарства комунального закладу «Державний історико-культурний заповідник м. Острога» Рівненської обласної ради поповнив колекцію мініатюрних видань.
Уродженка Рівненщини, киянка Катерина Утєва, подарувала найменшу на теперішній час у зібранні книг мініатюрну чотиристорінкову «Молитву водія». Об’єм її становить лише 1 на 1,5 см, а вага – майже 4 грами. Виготовлений шедевр із срібла 925 проби на харківській фірмі «Преміум». У колекції заповідника нараховується понад 600 мініатюрних книг. До цього часу найменшою вважалася книга «Гімн Радянського Союзу» естонською мовою, розміри якої складали 2 на 3 см.

– Я радий, що є у нас такі земляки – патріоти Острога, які хоч нині і не живуть в місті, але пам’ятають його і всім розповідають, що є Волинські Афіни – старовинне місто, є музей. Запрошуємо усіх відвідати наші виставки, – висловив слова вдячності за поповнення колекції старший науковий співробітник Музею книги та друкарства комунального закладу «Державний історико-культурний заповідник м. Острога» Рівненської обласної ради Анатолій Хеленюк.

За матеріалами прес-служби Рівненської обласної ради

Читати також:

Рівненщина: сільський голова хоче розібратися, хто наживається на джерелі Святого Миколая

Книгу “За що я люблю місто Рівне” віддали в музей

У Рівному презентували книгу про Ніла Хасевича





На правах реклами

купити смартфон Apple iPhone 15 Pro max у Львові, Україна


Актуальні новини України за сьогодні на https://www.ukr.net

Допомога ЗСУ