Ми у Facebook
23.10.2015, 17:00

Жовті лінії на переходах у Рівному рятують життя незрячим

Уже кілька тижнів, як на пішохідних переходах і перехрестях у Рівному, в місцях найбільш масового скупчення людей, з’явилися прямокутні лінії жовтого кольору. Рівняни досі до кінця не зрозуміли призначення цих розміток. “ОГО” поцікавилася у міської влади, для кого і для чого це було зроблено.
За словами Олександра ДЖИГИРЕЯ з відділу інформаційно-аналітичного забезпечення виконавчого комітету Рівненської міської ради, ці лінії – це попереджувальні знаки для слабозорих.

– Ці розмітки нанесли для людей, які не повністю незрячі, а ще мають частково залишок зору і здатні побачити яскравий жовтий колір. Ініціаторами нанесення таких ліній стали представники громадської організації “Генерація успішної дії”, членами якої є слабозорі рівняни, – розповідає Олександр Джигирей.

Рівняни б'ють на сполох: у центрі міста руйнується дитячий майданчик

Заступник голови ГО «Генерація успішної дії» Вікторія САМЧУК переконує – такі лінії можуть зберегти життя.

– Для повністю незрячих, звісно, потрібна тактильна плитка, така, що відчувається тростинкою. А от мене, бо я ще трошки залишок зору маю, жовті лінії справді попереджають. Без них, кажу вам, можна так влетіти. На пішохідних переходах воно має бути, – говорить Вікторія Самчук.


Чи потрібен новий храм на Боярці у Рівному: думки рівнян






На правах реклами