Ми у Facebook
02.11.2015, 12:15

Мешканці Рівного рятували кладовище

Тарас Грицюк, Павло Осіпов та Олександр Мельничук

Робили це, незважаючи на вихідний.
Так вчора рівняни Тарас Грицюк, Павло Осіпов та Олександр Мельничук навели порядок на старому єврейському кладовищі, що поблизу школи №5.


Мільйонерам Рівного городяни у соцмережах подали цікаву ідею


«Ми спробували відновити пам'ять про людей, що жили і творили в нашому місті задовго до нас, - написав у соцмережі Фейсбук Тарас Грицюк. - Ми не знаємо їхніх імен, вцілілі написи на івриті нам нічого не говорять, поки що вони мовчать. Але я сподіваюсь, що це перший крок для того, щоби "єврейка" стала таки місцем памяті і люди, які проходитимуть повз це " німе каміння", усвідомлять, де вони знаходяться. Ми втрьох добряче натягались цього важкого вантажу, але радувала реакція перехожих: жоден не сказав, що робимо щось зле. Лише міліціянти, які проходили мимо, цікавились, чи не розкопуємо ми могили? Не розкопуємо...Тепер на Єврейці можна побачити дві групи пам'ятників недалеко одна від одної. А решта - в землі розкидані по величенькій території. Більшість памятників в 70-х роках під час будівництва будівлі обкому комуністичної партії (нинішня облдержадміністрація),демонтували і вивезли у невідомому напрямі».

Такий вигляд тепер має старе єврейське кладовище
Такий вигляд тепер має старе єврейське кладовище



У Рівному перебуватимуть сім чудотворних Афонських ікон

Тарас Грицюк закликав тих, кому небайдужа ідея збереження єврейського кладовища, кооперуватися, щоб працювати у цьому напрямі. А Олександр Мельничук попросив городян поділитися фотокартками того часу, коли кладовище існувало. Надсилати їх можна у соцмережі Фейсбук у приват Олександру Мельничуку чи Тарасу Грицюку.





На правах реклами