Ми у Facebook
13.09.2016, 19:30

Як боротися з мухами: народні методи

Уже похолодало, а мухи й досі продовжують "тішити" усіх своєю присутністю. Якщо ж вам набридло постійне жужання, пропонуємо скористатися простими порадами, які допоможуть позбутися від надокучливих комах.
Так, найліпшим варіантом боротьби з мухами є різноманітні хімічні засоби, яких сьогодні можна знайти безліч. Але, на жаль, такий варінт боротьби з комахами може не тільки знищити їх, а й зашкодити вашому здоров'ю. Саме тому найкраще скористатися народними рецептами:

Горілка. Саме цей спиртний напій відлякує мух своїм запахом. Якщо у приміщенні є мухи, просто окропіть його горілкою. Запах, правда, буде не дуже приємний, але він незабаром вивітриться, а комахи зникнуть.

Ефірні масла. Найбільше мухи не переносять запахи лаванди, цитронелли, евкаліпта, лимонника, перцевої м’яти.

Гвоздика. Запах гвоздики також гарно відлякує мух. Купіть упаковку гвоздики і покладіть і тарілочку на обідньому столі. Можна використовувати і ефірну олію із запахом гвоздики.

Лавровий лист. Просто покладіть кілька листочків у місцях розпосюдження комах і очікуйте результату.

Базилік - не лише доповнення у кулінарії, а й гарний "відлякувач" мух. Цю рослину можна посадити в горщики та поставити на підвіконня.

Крім цих ароматів, мухи також бояться деяких кімнатних рослин. Серед них: венерина мухоловка, росичка, жірянка та герань.

Ну а якщо ви хочете, щоб мухи навіть до будинку вашого не наближалися, поряд з ним варто посадити м'яту перцеву, полин, лаванду, або звичайні томати.

Читати також:

Як захистити квартиру від комарів, мух та шкідників [ОГЛЯД]

8 убивчих ароматів проти комарів та мух

Поради рівнянам: що робити, якщо укусив кліщ?





На правах реклами