Ми у Facebook
14.04.2017, 15:00

Чемпіонат України. 25 тур. «Верес» - «Гірник-Спорт» [ОНЛАЙН ТРАНСЛЯЦІЯ] [+Відео]

У п'ятницю, 14 квітня, рівненський «Верес» проведе зустріч 25 туру першої ліги Чемпіонату України з футболу. Команда Володимира Мазяра на порожньому стадіоні «Авангард» прийме клуб «Гірник-Спорт» із Горішніх Плавнів. Початок матчу запланований на 16:00.
Як повідомляє Інформаційна служба НК «Верес» (Рівне), у першому колі нинішнього чемпіонату саме у Горішніх Плавнях рівняни здобули свою найбільшу у сезоні перемогу. Тоді команда Володимира Мазяра декласувала «Гірник-Спорт» з рахунком – 6:1.

На жаль, домашній поєдинок рівненські шанувальники футболу зможуть побачити лише по телевізору. У якості покарання за недисципліновану поведінку уболівальників у перерві та після матчу із ковалівським «Колосом», контрольно-дисциплінарний комітет ФФУ зобов’язав Народний Клуб найближчий домашній поєдинок провести за порожніх трибун.

Втім, навіть без палкої підтримки рідних уболівальників «Гірник-Спорт» - це суперник, якого можна і потрібно перемагати на власному полі. Навіть незважаючи на те, що нині команда із Горішніх Плавнів перебуває на значному психологічному піднесенні.

Нагадаємо, восени у «Гірнику-Спорт» спалахнув скандал навколо підозрілого виїзного поєдинку проти «Іллічівця» (14.11.2016), в якому горішньоплавненці вели – 1:0, але програли – 1:3. Після цього президент футбольного клубу Петро Каплун заявив про розірвання контрактів із переважною більшістю футболістів.

Фактично, взимку у Горішніх Плавнях формувалася вже зовсім нова команда, яку очолив відомий спеціаліст Сергій Пучков. Під час перерви у чемпіонаті «Гірник-Спорт» поповнив цілий ряд новачків. До команди прийшли захисники Андрій Сахневич («КАМАЗ», Росія), Валерій Курелех («Кремінь»), Юрій Цапій («Геліос»), Ігор Носарєв («Буковина»), півзахисники Андрій Фаюк («Енергія»), Андрій Шевчук («Кримтеплиця»), Сергій Дячук («Інгулець»), Олексій Разуваєв (ПФК «Суми»), Євген Коваленко («Авангард») та Дмитро Олійник («Верес»).

МИ ЩЕ ПИСАЛИ:

«Верес» дізнався суперника у наступному раунді Кубка України

Рівненський «Верес» першу домашню гру в Першій лізі проведе 5 серпня - КАЛЕНДАР

Втім, як виявилося, ця строката компанія здатна на справжні подвиги під керівництвом вмілого тренера. Після поразки в Охтирці – 2:3 на старті весняної частини сезону (коли «Гірник-Спорт» ледве не відігрався, програючи – 0:3), команда Сергія Пучкова не поступається суперникам вже у трьох матчах поспіль. При чому, за цей час «Гірник-Спорт» обіграв «Черкаський Дніпро» - 5:2! (вдома) та «Геліос» - 1:0 (на виїзді!) – погодьтеся, доволі імениті колективи.

На руку ж «Вересу» у найближчому матчі може зіграти той факт, що гості змушені будуть подолати чималу відстань до Рівного. А також те, що «Гірник-Спорт» дотепер ніколи не обігрував «Верес». Хоча й зустрічалися команди раніше не часто – усього двічі.

Вперше в своїй історії «Гірник-Спорт» та «Верес» зустрілися у першому попередньому раунді розіграшу Кубку України 2009-2010. Рівняни, яких тоді очолював Микола Філін, вдома переконливо обіграли суперників. Дублем відзначився Олександр Любар.

Вдруге суперники зустрілися у вересні минулого року, коли рівняни легко обіграли «Гірник-Спорт» на виїзді – 6:1.

Відзначимо, що матч на рівненському «Авангарді», який відбудеться цієї п’ятниці, стане особливим одразу для декількох футболістів. У складі команди гостей – це екс-«вересівці» Вадим Яворський, Ігор Носарєв та Дмитро Олійник. У складі «Вереса» - це Сергій Герасимець, який свого часу завойовував із клубом з Горішніх Плавнів бронзові медалі чемпіонату Першої ліги.

Досьє:
«Гірник-Спорт» (Горішні Плавні)
Рік заснування: 1962
Попередні назви: «Гірник», «Локомотив»
Досягнення: чемпіон Другої ліги – 2014, бронзовий призер Першої ліги – 2015
Найвища позиція у чемпіонатах України: 3 у чемпіонаті Першої ліги 2014-2015.

Історія протистоянь «Верес» - «Гірник-Спорт»:
2 матчі: +2,=0,-0
М’ячі: 8-1

Історія протистоянь у Рівному:
1 матч: +1,=0,-0
М’ячі: 2-0

Чемпіонат України з футболу, Перша ліга, 25 тур
14 квітня 2017 року, Рівне, «Авангард», 16-00
«Верес» - «Гірник-Спорт»

Арбітр: Юрій Фощій (Черкаси)
Асистенти арбітра: Олег Найко (Чернівці), Михайло Юхименко (Луцьк)
Четвертий арбітр: Павло Дубровець (Житомир)
Спостерігач арбітражу: Олександр Латоша (Мелітополь)

*Згідно з рішенням КДК ФФУ матч відбудеться без глядачів







На правах реклами