Ми у Facebook
14.03.2018, 18:01

Учасниця Олімпійських ігор завітала до школярів на Рівненщині

На минулих ХХХІ літніх Олімпійських іграх у місті Ріо-де-Жанейро (Бразилія), які відбулися в 2016 році, найбільше спортсменів з Рівненської області були вихованцями місцевої школи легкої атлетики. Однією з її представниць є майстер спорту України міжнародного класу з легкої атлетики Світлана Станко.
Саме вона цього разу, завітала до Козинського НВК «ЗОШ І-ІІІ ступенів-колегіум». Її зустріч з дітьми відбулася в рамках обласного спортивно-масового заходу «Розминка від чемпіона».

Проведенням та організацією таких заходів на Рівненщині займаються працівники «Обласного центру фізичного здоров’я населення «Спорт для всіх» Рівненської обласної ради за участю Відділення НОК України в Рівненській області. На початку заходу вони познайомили дітей із гостею і розповіли про її кар’єру в професійному спорті. Після чого вже сама спортсменка поділилася власними секретами успіху і акцентувала особливу увагу на процесі тренувань. Також, вона трішки відкрила їм закулісся Олімпійських ігор. Розповіла про життя олімпійців під час змагань, їхнє дозвілля і процес адаптації до нового клімату.

Звісно, подібні бесіди і відповіді на запитання дуже корисні та важливі для дітей, але й фізичні вправи не менш цікаві підростаючому поколінню. Особливо коли їх проводить учасниця Олімпійських ігор. Так на розминку, Світлана підготувала для них комплекс вправ, який вона сама завжди виконує перед початком тренувань. Ці вправи дозволяють якісно і швидко розігріти м’язи перед навантаженнями. На завершення гостя відзначила трьох переможців конкурсу спортивного малюнку, після чого настав час для тривалої фотосесії з дітьми.

МИ ЩЕ ПИСАЛИ:

Відома софтболістка провела «Розминку від чемпіона» у Здолбунові

На Володимиреччині у Великому Жолудську провели фестиваль здорового способу життя

Нагадаємо, раніше до учнів комунального закладу «Школа-інтернат ІІ-ІІІ ступенів «Рівненський обласний ліцей» Рівненської обласної ради завітала майстер спорту України міжнародного класу з боксу, срібна призерка чемпіонату світу, бронзова призерка чемпіонату Європи, 8-ми разова чемпіонка України Катерина Кужель (Шамбір).

Після урочистого шикування колишня учениця навчального закладу розповіла про своє спортивне життя. Зокрема, школярів цікавило її раціон харчування, періодичність тренувань, кількість проведених поєдинків тощо. Катерина із задоволенням відповідала на всі запитання. Вона згадала про свій перший бій, який відбувся в 2010 році в Коломиї, назвавши його найважчим у своїй кар’єрі.

Після тривалого спілкування з дітлахами, спортсменка провела для них розминку. Під музичний супровід, юнаки та дівчата старанно повторювали вправи, які демонструвала чемпіонка. А найсміливішим випала нагода боксувати з Катериною.

Добре розім’явшись, учасники дійства взяли участь у спортивних активностях, які підготували для них працівники КЗ «ОЦФЗН «Спорт для всіх» Рівненської обласної ради. Школярі випробували себе у спортивних конкурсах «Гімнастичний», «Скакалка» та «Кільця». А вболівальникам було запропоновано долучитися до спортивної вікторини. У підсумку, визначилися переможці конкурсів. Зокрема, Богдан Павлюк найкраще обертав обручі. Стрибати найдовше на скакалці зуміла Ольга Паньковець. Дарина Мельничук влучно накидала кільця на спеціальні конуси. Всі переможці нагороджені дипломами КЗ «ОЦФЗН «Спорт для всіх» Рівненської обласної ради та призами Відділення НОК України у Рівненській області.

Зробивши загальне фото на згадку зі спортсменкою, діти брали у неї автографи, робили селфі. Завершився захід врученням Катерині Кужель спеціальних сувенірів від Відділення НОК України у Рівненській області. А навчальний заклад отримав в подарунок методичну літературу на олімпійську тематику.





На правах реклами