Ми у Facebook
29.11.2018, 17:20

Зірки шоу-бізнесу та спорту об'єднались заради дітей (ФОТО+ВІДЕО)

Відомі співаки із Західної України Ірина Федишин та MONATIK беруть участь в спільному проекті з братами Кличками та футболістами «Шахтаря»
Відомі співаки із Західної України Ірина Федишин, Віталій Козловський та MONATIK об‘єднались для участі у спільному проекті з братами Кличками та футболістами «Шахтаря». Вони беруть участь у зборі коштів для створення найсучаснішої в Україні палати для трансплантації кісткового мозку дітям з пухлинами в Національному інституті раку. Всього необхідно зібрати близько 1 млн. гривень.



Зірки українського шоу-бізнесу та спорту надали на благодійний аукціон «Інтер-дітям» понад 100 ексклюзивних лотів, які можуть придбати глядачі телеканалу «Інтер». Зокрема, Ірина Федишин передала на аукціон авторську футболку з автографом, MONATIK – вінілову пластику «Звучит» з автографом, Віталій Козловський – перший екземпляр свого нового альбому та фото з автографом, брати Клички боксерські рукавички з автографом, футболісти «Шахтаря» – футболку та м‘яч з автографами всіх гравців.



Дитяче відділення Національного інституту раку – єдина в Україні лікарня, яка проводить складну високодозову хіміотерапію дітям, у яких виявили злоякісні новоутворення. До цього часу в дитячому відділенні не було приміщення, спеціально призначеного для проведення трансплантацій кісткового мозку. Цей вид лікування дітям з усіх регіонів України проводять лише в Києві.
В ході лікування повністю пригнічується імунітет дитини, і найменша інфекція в 100% випадків призводить до летального результату. Тому до приміщення, в якому дитина з мамою без права виходу знаходяться кілька тижнів, висувають особливі вимоги. Це повинна бути стерильна палата – на 70% успішність лікування залежить від чистоти приміщення. На стінах, підлозі та стелі, в проймах не має бути елементів, за якими можуть збиратися мікроби і віруси – плінтусів, зазорів, карнизів, щілин. У приміщенні повинно бути створено позитивний тиск повітря, щоб при відкритті дверей в палату не потрапило повітря ззовні.



Зменшення ризику зараження дитини дозволить знизити дози антибіотиків і протигрибкових препаратів, а також скоротити термін лікування.
Також особливі вимоги висуваються до оснащення палати. Маленьким пацієнтом потрібне спеціальна ліжко з медично чистих матеріалів, яке можна фіксувати в різних положеннях, і протипролежневий матрац. Значну кількість часу дитина проводить нерухомо під крапельницею.



Спільними зусиллями глядачі «Інтера» зібрали суму, достатню для проведення ремонту. Зараз на рахунку фонду «Інтер – дітям» 358 тис. грн. Ще стільки ж необхідно зібрати, щоб оснастити палату для трансплантації кісткового мозку необхідними меблями. Також буде придбано пульсоксиметр – спеціальний прилад для контролю рівня кисню в крові. Адже у пацієнтів при хіміотерапії часто знижується рівень гемоглобіну, що призводить до кисневого голодування організму. Пульсоксиметр дозволяє контролювати показання в режимі реального часу.

Понад 100 лотів від зірок українського шоу-бізнесу та спорту представлено на сайті аукціону «Інтер-дітям» deti.inter.ua.



ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Open Kids готують магічне шоу (+ВІДЕО)








На правах реклами

купити смартфон Apple iPhone 15 Pro max у Львові, Україна


Актуальні новини України за сьогодні на https://www.ukr.net

Допомога ЗСУ