20.09.2020, 16:53
Чому традиційний зефір завжди складається з половинок
Чому класичний зефір завжди складається з половинок
Легкий, надзвичайно смачний зефір — спокуса, яку люблять дорослі і діти. Існує легенда, яка свідчить, що він виник завдяки спокусі. Багато хто замислюється, чому зефір завжди складається з двох частин. Легендарна романтична історія сталася на Русі.
Виникнення зефіру
У далекі часи предки воліли ласувати пастилою з натуральних яблук. Їх ретельно подрібнювали, додавали до маси мед. Після відправляли в піч і томили певний час. Майстри, для надання презентабельного кольору, збивали яєчні білки і додавали до складу, інформує Ukr.Media.
Гості із закордонних країн могли спробувати покращений сорт пастили. Особливо приїжджі французи обожнювали смак ласощів. Вони безліч разів намагалися дізнатися секрет приготування. Рецепт залишався в таємниці.
Незабаром французи зважилися на ризикований вчинок — спробували навмання підібрати інгредієнти і приготувати розкішні ласощі. Подрібнили яблуко в пюре, додали білок яйця, збили і запекли в печі. В результаті вийшов смак безе з пастилою. Невагомій солодощі, яка тягнулася, дали назву — зефір.
Сучасний рецепт, порівнюючи з давнім приготуванням, особливо не змінився. В основу беруться яблука, яєчні білки, цукор і ваніль. Можна покривати солодкість шоколадом.
Сучасне виробництво зефіру
У сучасному світі зефір відрізняється неординарним зовнішнім виглядом. Він складається з двох рівних половинок, які склеєні між собою. Багатьох людей давно цікавить питання — в чому сенс подачі?
Спочатку ласощі робили руками, в одиничному екземплярі. Легку яблучну масу викладали на пергамент у формі трояндочок і запікали. Від впливу температури, поверхня зефіру підсушувалася. Дно залишалося трохи вологим, липким після приготування. Через таку консистенції половинки могли прилипнути до коробки. Тому їх викладали на папір, змащений олією.
Виготовленням зефіру стали займатися численні фабрики. Перед ними теж постало питання липкого дна. Застосовувати регулярно промаслений папір для них було невигідно, дії доставляли багато незручностей. Було прийнято рішення — склеювати частини зефіру між собою.
У тому випадку, якщо зефір повністю покритий глазур'ю, нема потреби його склеювати перед продажем. Такий рецепт не можна назвати класичним.
Зефір, зроблений за класичним рецептом кондитерів — ласощі, що складаються з двох частин. Має текстуру, схожу з пастилою. Придбати продукцію можна в спеціалізованих магазинах.
Виникнення зефіру
У далекі часи предки воліли ласувати пастилою з натуральних яблук. Їх ретельно подрібнювали, додавали до маси мед. Після відправляли в піч і томили певний час. Майстри, для надання презентабельного кольору, збивали яєчні білки і додавали до складу, інформує Ukr.Media.
Гості із закордонних країн могли спробувати покращений сорт пастили. Особливо приїжджі французи обожнювали смак ласощів. Вони безліч разів намагалися дізнатися секрет приготування. Рецепт залишався в таємниці.
Незабаром французи зважилися на ризикований вчинок — спробували навмання підібрати інгредієнти і приготувати розкішні ласощі. Подрібнили яблуко в пюре, додали білок яйця, збили і запекли в печі. В результаті вийшов смак безе з пастилою. Невагомій солодощі, яка тягнулася, дали назву — зефір.
Сучасний рецепт, порівнюючи з давнім приготуванням, особливо не змінився. В основу беруться яблука, яєчні білки, цукор і ваніль. Можна покривати солодкість шоколадом.
Сучасне виробництво зефіру
У сучасному світі зефір відрізняється неординарним зовнішнім виглядом. Він складається з двох рівних половинок, які склеєні між собою. Багатьох людей давно цікавить питання — в чому сенс подачі?
Спочатку ласощі робили руками, в одиничному екземплярі. Легку яблучну масу викладали на пергамент у формі трояндочок і запікали. Від впливу температури, поверхня зефіру підсушувалася. Дно залишалося трохи вологим, липким після приготування. Через таку консистенції половинки могли прилипнути до коробки. Тому їх викладали на папір, змащений олією.
Виготовленням зефіру стали займатися численні фабрики. Перед ними теж постало питання липкого дна. Застосовувати регулярно промаслений папір для них було невигідно, дії доставляли багато незручностей. Було прийнято рішення — склеювати частини зефіру між собою.
У тому випадку, якщо зефір повністю покритий глазур'ю, нема потреби його склеювати перед продажем. Такий рецепт не можна назвати класичним.
Зефір, зроблений за класичним рецептом кондитерів — ласощі, що складаються з двох частин. Має текстуру, схожу з пастилою. Придбати продукцію можна в спеціалізованих магазинах.
Інші статті рубрики:
Розваги та контроль емоцій: астропрогноз на суботу
Дізнайтеся, що вам підготували зорі на 11 травня.
переглядів: 237
Легкий та корисний салат, який полюбить вся сім'я: рецепт
Смачний і красивий салат — чудовий зразок французького смаку
переглядів: 267
Рецепт для пікніка: готуємо неперевершені овочі-гриль
Баклажани-гриль з часником, кмином, сиром Фета і травами – неймовірна страва, яка відмінно впишеться в будь-яку дієту. Його можна готувати як на вуличному грилі, так і на домашній гриль-сковорідці.
переглядів: 264
Як отримати УБД онлайн (+ІНСТРУКЦІЯ)
Отримати статус учасника бойових дій (УБД) військовослужбовцями ЗСУ в Україні можна і за допомогою інтернету.
переглядів: 312
На Рівненщині почали безкоштовно протезувати зуби Захисникам України
Березнівська стоматполіклініка перша на Рівненщині безкоштовно протезує зуби для Захисників
переглядів: 526