Ми у Facebook
11.04.2021, 15:30

Рівненщина долучилася до міжнародного проєкту озеленення планети

10 квітня Рівненщина приєдналася до екопроєкту «Greening Рlanet». У рамках екологічної ініціативи організатори висадили понад 1 мільйон дерев за добу у 100 країнах світу.
Про це інформує Рівненська обласна державна адміністрація.

Голова Рівненської ОДА Віталій Коваль, представники влади, громадськість та ініціативні жителі області доєдналися до акції «Озеленення Рівненщини» у рамках Всеукраїнського проєкту. 10 квітня, у Володимирці, що у Вараському районі, вони висадили 180 тисяч саджанців сосни та берези.

«Ділянку 18 га, на якій висаджуємо саджанці, обрали не випадково. Саме її потрібно відновити після видобутку бурштину. Вона є частиною території, яку орендує підприємство «Сонячне ремесло» для легального бурштиновидобутку. Це гарний приклад, коли бізнес, який має всі дозволи та документи, платить податки і створює нові робочі місця, разом із небайдужими людьми піклується й про екологію», - говорить Віталій Коваль.



Начальник обласного управління лісового господарства Віталій Сухович, зазначає: "Ця подія - унікальна для Рівненщини. Адже, це перша велика ділянка, яка після рекультивації засаджується лісовими культурами, які згодом слугуватимуть для майбутніх поколінь".



Окрім того, ще близько 6 тисяч саджанців сосни, модрини і дуба посадили на 0,7 га у Костопільському лісі. До акції на Рівненщині долучилася Львівська обласна державна адміністрація, яка передала 30 сіянців.

Читайте також:



Протягом одного дня на Вінниччині висадили понад 200 тисяч молодих дерев
Фотофакт: У Рівному з'явиться ще одна алея сакур





На правах реклами

купити смартфон Apple iPhone 15 Pro max у Львові, Україна


Актуальні новини України за сьогодні на https://www.ukr.net

Допомога ЗСУ