Ми у Facebook
13.05.2021, 13:00

Талановита мисткиня Оля Кашшай представила свої роботи на виставці у Рівному

У Рівному днями відбулося відкриття виставки живопису відомої художниці із Закарпаття Ольги Кашшай - "Чарівні закарпатські натюрморти – прикраса березневого Рівного".

Роботи талановитої української художниці були представлені в Рівненському інституті Київського університету права НАН України.


Вкотре, завдяки багаторічному проекту КУП НАНУ – «Інтелектуальна власність в Україні: перлини сучасного мистецтва для студентської молоді», започаткованому з ініціативи ректора, заслуженого юриста України, професора Юрія Ладиславовича Бошицького насолодитися полотнами художниці мали змогу працівники, студенти та гості Рівненського інституту.

фото Олександр Харват
фото Олександр Харват

У своєму вітальному слові ректор РІ КУП НАНУ представив гостей та ознайомив присутніх з біографією і творчим шляхом Ольги Кашшай, відзначивши, що динамічні композиційні знахідки та оригінальна колірна гама підкреслюють особливу манеру виконання робіт у жанрах натюрморту та пейзажу. Зокрема, зазначив він, це демонструють живописні полотна «Старе село», «Іриси», «Букет», «Зимовий мотив».

У свою чергу мисткиня розповіла, що із задоволенням взяла участь у виставці, яку організували у КУП НАНУ.


За словами Ольги Кашшай на створення такої композиції картин її надихнуло 25-річчя Київського університету права. Тож, дана експозиція і стала подарунком до ювілею.


"Я дуже люблю квіти та пейзажі. У мене завжди багато ідей, а мої картини наповнені любов'ю. Це мабуть поклик моїх генів, адже мій дідусь був Народним художником України, одним з найкращих художників світу. Додам цей рік попри карантин та пандемію є дуже насиченим. Це моя друга виставка. Наступна виставка моїх робіт відкриється у Словаччині. Національному університету я бажаю продовжувати цей проєкт тому що, таким чином виховується майбутня інтелігенція. І навіть юрист може створювати щось неймовірне й поза межами законів. До речі, за своїм першим фахом я - юрист!"- розповідає пані Ольга.

фото Олександр Харват
фото Олександр Харват

Зазначимо, це вже 41 виставка творів мистецтва в стінах інституту і вона була для жінок РІ КУП НАНУ та стала вишуканим подарунком від ректора до свята Весни.






На правах реклами