Ми у Facebook
15.06.2021, 13:09

Фотомитець з Рівного здобув престижну нагороду

фото зі сторінки Олексія Потянка у ФБ.

Рівняни Олексій Потянок отримав золоту медаль в фотоконкурсі "4-й Відкритий фотоконкурс пікторальної фотографії". А також його нагородили дипломом першого ступеню за фото "Анна Кареніна наших днів".
Олексій Потянок розповів про свою перемогу:

"Отримав нагороду за мою дійсно улюблену роботу "Танго під дощем". Плюс виборов диплом першого ступеню за фото "Анна Кареніна наших днів". Обидва фото брали участь у номінації аналогове фото - зняте та надруковане вручну. Пікторальне фото має бути наближене до вигляду картин експрисіонистів, має нагадувати живопис.

"Анна Кареніна",  автор Олексій Потянок
"Анна Кареніна", автор Олексій Потянок


Фото "Анна Кареніна наших днів" надруковано унікальною технікою друку, яку хочу патентувати. Фото надруковане вручну в одному екземплярі – це унікально!
Фото «Танго під дощем», яке отримало залото, було зафільмоване наприкінці 90-х на ньому рівненський гурт «Шмелі» Саша та Льлоля Шмельови під водоспадом дамби, яка зливає воду в річку річки Устя з Басів-кутського озера. Ідея зробити там фото сесію належала Василю Черенкову. У мови були екстремальні скло під ногами, потужні потоки води.


"Танго під дощем", автор Олексій Потянок
"Танго під дощем", автор Олексій Потянок


Фото «Танго під дощем» має безліч нагород, публікацій та проходів на міжнародних фотоконкурсах, але переважно закордоном. Часом фото відмовлялися приймати на конкурси бо вважали що то малюнок олівцем, такою мірою техніка друку була витончена. Я працював та допрацьовував фото протягом багатьох років, робив ручну розфарбовку в кольорі.

На даний момент в мене більше 30-ти конкурсних нагород. Це при тому, що я дуже рідко беру участь в фотоконкурсах 3-5 разів на рік. Дуже хотів би частіше брати участь у конкурсах, але це гроші, а коли ти вже перемагав в салоні, немає інтриги. Але міг би прославляти наше місто та країну, перемагаючи та конкуруючи. В принципі шукаю спонсорів, хто забезпечить мою участь у конкурсах.

От приміром спортсменів, чому так не підтримують митців? Спорт - це престиж держави, а мистецтво це не те саме? Мільйони милуються естетикою фотомистецтва – кожну хвилину в соцемережах та на фотовиставках?
Мистецтво - це не спорт. Тут переможець це суб’єктивна оцінка журі, якому я уклінно дякую! Але давайте шанувати митців – купувати їх фото, картини та послуги – вони творять історію та твори їх живуть у віках", - говорить Олексій ПОТЯНОК.

Нагадаємо, фотохудожник Олексій Потянок отримав золоту медаль в "9-му Кубку Рівного з фотомистецтв 2020" в розділі фото-арт за фото «Телезомбі». Олексій Потянок отримав бронзову медаль на 5-му Міжнародному конкурсі репортерської фотографії "LifePressPhoto-2019". На 18-му міжнародному фотоконкурсі «FOTO ODLOT-2018» рівненський фотохудожник Олексій Потянок отримав «Золоту плакету».





На правах реклами