Ми у Facebook
17.09.2021, 10:26

Що про вас знає Facebook і як використовує ці дані

Фото - Thought Catalog

Виявляється, Facebook збирає інформацію про своїх користувачів
Минулого року навколо компанії Facebook розгорівся величезний скандал, який був пов'язаний з масштабним витоком даних мільйонів користувачів. Інформацію про кожного з нас, хто користується цією соцмережею, збирають для того, щоб потім видавати у наших стрічках відповідну рекламу, пише BBC. А чи здогадуєтеся ви, що саме про вас знає улюблений Facebook? Мабуть, найперше це те, що ви самі вказуєте, реєструючись у соцмережі – дату народження, сімейний стан, номер телефону, місце проживання і т.д.

Щоб допомогти рекламодавцям, Facebook сортує інформацію про користувачів у окремі категорії, вони залежать від статі юзерів, їх віку, інтересів та іншого. Сама компанія виправдовується тим, що мовляв, збирає інформацію для того, щоб потім видавати користувачу максимально потрібну і актуальну для нього рекламу. Але як з'ясувати, що саме про вас знає соцмережа, до яких категорій вона вас відносить і як вирішує, яку рекламу вам показувати.

Перейдіть за посиланням https://www.facebook.com/ads/preferences, щоб подивитися свої налаштування реклами у Facebook. У цих налаштуваннях є спеціальна сторінка, яка призначена для рекламних налаштувань, і тут є чотири розділи.

Фото - Thought Catalog
Фото - Thought Catalog


Ваші зацікавленості

У цьому розділі наведені ваші налаштування реклами відповідно до того, чому ви віддаєте перевагу серед розваг; ваші професійні чи спортивні зацікавлення; місця, де ви побували; а також ваша сім'я, хобі, освіта і стиль життя. В Facebook кажуть, що більша частина цієї інформації була зібрана з реклами, на яку користувачі клікали раніше чи сторінок, які вподобували.

Реклама, з якою користувач взаємодіяв

У цьому розділі соцмережа детально показує, яка реклама має контактну інформацію користувача, на яку рекламу він клікав, і які рекламні сайти відвідував.

Ваша інформація

У цьому розділі міститься інформація про ваші стосунки, про те, де ви працюєте і яку посаду займаєте, якщо ви повідомляли ці дані у себе на сторінці. Ба більше, у цьому розділі можна побачити, до якої категорії Facebook вас відніс. А таких категорій є безліч – це може бути "Міленіали", "Мандрівники", "Емігранти", тощо.

Налаштування реклами

У цьому розділі ви зможете налаштувати рекламу – виберіть, чи хочете ви, щоб Facebook надсилав вам рекламу у відповідності до ваших зацікавлень. І тут мова йде не тільки про сам Facebook, але і про додатки, які йому належать, наприклад Instagram. Однак, навіть якщо ви видалите всі налаштування підібраної для вас реклами, це не означає, що вона зникне з вашої стрічки новин. Реклама залишиться, але вона буде випадковою. З цього приводу у компанії кажуть, що реклама дозволяє зробити Facebook безкоштовним для користувачів.

Фото - Business Insider
Фото - Business Insider





На правах реклами

купити смартфон Apple iPhone 15 Pro max у Львові, Україна


Актуальні новини України за сьогодні на https://www.ukr.net

Допомога ЗСУ

Останні новини