Ми у Facebook
21.08.2022, 08:26

Вікторія Єрейська: “Своєю жагою до життя ми підтримуємо наших захисників!”

Тета-практик, майстер роботи з підсвідомістю за методом Тета-хілінг Вікторія Єрейська поділилася своєю історією про те, які в неї були емоції від початку повномасштабного вторнення. А також про те, як змінилися запити її клієнтів за час повномасштабного вторгнення.

– Чи пригадуєте перший день повномасштабної війни? Які були емоції та відчуття?
– Звичайно, пам’ятаю. Зараз згадую, як прокинулись від дзвінка і першими словами були “… почалася війна...” Почали читати новини, переглядати соціальні мережі, й не вірилось, просто не вірилось, що таке ще може відбуватися в сучасному світі! Думала, що це помилка, що це має закінчитись за день-два, але все ж пішла в аптеку, щоб придбати ліки першої необхідності й дещо з продуктів. Пам’ятаю, як зустрічала людей, які пильно вдивлялися в очі мені, а я їм, і ніби благали сказати, що це все неправда, саме ці очі стали символом цієї війни для мене. Очі людей, які шукають підтримки та які не можуть повірити в те, що на нашу землю прийшла війна.

– Не було у вас паніки?
– У мене не було паніки, страху – було нерозуміння, звук сирени, від якого забувала дихати на мить. Специфіка моєї роботи дала мені особисто те, що навчилася проживати свої почуття, не тримати їх в тілі. Практики, якими я володію, допомагали, наскільки це можливо у цій ситуації, підтримувати себе, близьких і тих, кому потрібна була моя допомога. Щогодини ми збиралися на молитву за мир в Україні, молилися за міста, за наших захисників, за людей…



– Як змінилася ваша робота в період воєнного стану?
– Я усвідомлювала, що моя робота потрібна і справді на часі, але не розуміла, як працювати, як почати продовжувати, хоча всіх запевняла вже на п’ятий день війни, що потрібно думати, як працювати далі, як відновити роботу. То, мабуть, я зверталася і до себе. Отримавши зворотний зв‘язок від клієнтів і безліч відповідей з проханнями про підтримку, я консультувала, спочатку безкоштовно, згодом наполягла на тому, аби роботу з клієнтами, які мали план роботи зі мною на рік, ми відновили і продовжили, тому що усвідомлювала, як це зараз важливо, і що це дасть змогу їм легше переживати ці події.

– З якими запитами, проблемами найчастіше звертаються люди?
– Куди б ми не втікали від зовнішньої небезпеки, ми завжди беремо з собою себе, а отже весь вантаж важких почуттів: болю, тривог, страхи, образи, почуття вини та жалю про зроблене і не зроблене, про втрачене, про сказане і не сказане. Війна лише стала фактором, який загострив все ще більше. Запит: те, що на поверхні – це наслідки, я ж знаходжу глибину, те, що призвело до них – глибинні негативні переконання, і найчастіше це програми жертви, внутрішній конфлікт, програми виживання й боротьби, глибинний страх смерті, самотності. Часто доводилося працювати з психосоматикою, реакцією тіла на стрес, з панічними атаками, з мамами, у яких маленькі дітки стали неспокійними.



– Який формат більш затребуваний: онлайн чи офлайн?!
– Величезна потреба у живому спілкуванні. Хоч я і працюю здебільшого онлайн, йду на зустріч і проводжу живі зустрічі у форматі “діагностичної сесії” та отримую відгуки, що навіть після розмови, без повноцінної роботи, люди відчувають полегшення і радість! Маю велику і світлу місію торкатись сердечного центру людей, з великою обережністю і любов’ю!

– Зараз люди в постійному стресі. Як порадите перемикатися?
– Я помітила ось що: люди відклали своє життя на полицю під назвою “от закінчиться війна” і “зараз не час”, і чекають, коли все повернеться і що життя буде таким, як 23 лютого – сповненим надій, планів і спокійним, але варто прийняти той факт, що наше життя ніколи не повернеться на “до” і чим цю реальність раніше прийняти, тим легше буде адаптуватися. Раджу відновити, наскільки це можливо, звичайні буденні справи, це затягує в процес і відвертає від негативних думок. Обмежити час, який проводите за переглядом новин, а краще виділити певний час і його кількість на це заняття, щоб не відчувати провину за те, що ви нічим не допомагаєте – знайдіть, де ви можете бути корисними або виділіть кошти, які не ведуть до того, що вам самим буде потрібна допомога, на підтримку наших Збройних сил. Спорт – це може бути навіть прогулянка в швидкому темпі, чудово розвантажує голову, і як бонус – струнке тіло. Прекрасно допомагає подолати емоційну напругу молитва – та, яка йде з серця, так як вмієте, як відчуваєте з любов’ю і вдячністю. А в тих випадках, де відчуваєте, що самим впоратися важко, рекомендую знайти свого спеціаліста і звернутися за допомогою.



– Чи нормально, коли поруч з подіями війни люди радіють та намагаються жити звичним життям?
– Якби наші предки відкладали своє життя на потім до кращого часу, коли закінчиться війна, коли закінчиться голод, то ми могли б з вами не прийти в цей світ і не народитись. Нехай це буде аргументом для того, аби продовжувати жити сьогоднішнім днем. Тому так важливо радіти, важливо жити, важливо відчувати, що життя триває, Сьогодні, як ніколи, варто жити. Бо ця боротьба – за життя. Якщо я радію і продовжую жити – не означає, що я бездушна, байдужа. В жодному разі. Своєю жагою до життя ми підтримуємо наших захисників і захисниць, адже вони мають бачити, що є кого захищати. Але при цьому важливо пам’ятати, що наша країна живе за законами воєнного часу, щоранку вшановує пам’ять тих, хто віддав своє життя за свободу, хвилиною мовчання.






На правах реклами

купити смартфон Apple iPhone 15 Pro max у Львові, Україна


Актуальні новини України за сьогодні на https://www.ukr.net

Допомога ЗСУ