Ми у Facebook
26.08.2022, 12:24

Рівненська ГО ЛІТЕКО відзначає день народження

Рівненська ГО ЛІТЕКО незабаром відзначатиме 4-ий рік з дня свого заснування.
Погодьтеся, день народження – особливе свято для кожного, навіть якщо не надаєш йому великого значення. Це ніби персональний Новий рік – у цю знаменну дату залюбки підбивають підсумки минулого року та будують плани на наступний. І хоча багато людей ставляться досить скептично до цього свята, скаржачись на значні витрати, незграбні привітання від родичів у десятому коліні та надмірні лестощі від знайомих та сум від того, що життя минає, більшість все-таки насолоджується незвичайним днем, сповненим приємними сюрпризами, подарунками та радісними митями. Емілі Дікінсон слушно зауважила: «Ми стаємо не старшими з роками, а новішими з кожним днем». Як на мене, цей вислів є найбільш вдалим описом діяльності нашої громадської організації ЛІТЕКО, котра незабаром відзначатиме 4-ий рік з дня свого заснування.



З початком повномасштабної війни в Україні ГО ЛІТЕКО не призупинила свою роботу, навпаки, долучилася до волонтерського руху з подвійними, а то й потрійними силами. На чолі з головою ГО ЛІТЕКО Людмилою Стасюк члени громадської організації з перших днів займалися постачанням продуктів харчування, одягу, взуття, медикаментів, дитячого харчування, іграшок для внутрішньо переміщених осіб та у гарячі точки. Спільно з КЗ «Рівненський обласний центр народної творчості» РОР громадські активісти займалися плетінням та передачею маскувальних сіток на передові позиції.

Ще 23 лютого у Рівному була анонсована фотовистака «Мавка», присвячена 150-річчю з Дня народження Лесі Українки. Це особливий проєкт, що поєднав у собі українську історію та культуру, багатство давніх традицій наших предків, неповторність жіночої вроди та літературне слово дочки Прометея.
Проєкт «ЕтноРівненщина 2022» спільно з ГО «Асоціація митців Рівненщини» та КЗ «Рівненський обласний центр народної творчості» РОР цьогоріч вразив новою концепцією. Присвячений Всесвітньому дню вишиванки, проєкт популяризує багатогранну культурну спадщину районів Рівненщини, знайомить з цікавими історичними та архітектурними локаціями дванадцяти територіальних громад через візуальні образи, зокрема через старовинний чоловічий та жіночий одяг із приватних рівненських колекцій.

У рамках проєкту «ArtCoffeeSpace» учасники ГО брали інтерв’ю у волонтерів, громадських діячів, педагогів, ділячись історіями людей, які роблять усе можливе заради якнайшвидшого настання миру у нашій країні.



Буремні часи та лещата обставин змінили кожного українця, проте не зламали. Наші згуртованість, патріотизм та любов до рідної країни вразили весь світ. ГО ЛІТЕКО щодня маленькими кроками продовжує наближати перемогу в Україні, адже, за словами геніального Ярослава Стецька, Україна – це вічність, не тільки сьогоднішня, але передусім майбутня й минула.

Дорога ГО ЛІТЕКО! Нехай роки не обтяжують, натомість отриманий досвід робить життя легким та цікавим. Натхнення, успіхів у всьому, творчої енергії, невичерпного оптимізму та нових вражень! Миру та світлих надій!







На правах реклами

купити смартфон Apple iPhone 15 Pro max у Львові, Україна


Актуальні новини України за сьогодні на https://www.ukr.net

Допомога ЗСУ

Останні новини