Ми у Facebook
16.09.2022, 20:00

Долар по 50 грн: що відбувається із валютою та чого чекати українцям?

На тлі війни українська гривня знецінюється. Чого чекати українцям надалі і чи повернеться коли-небудь долар по 29 грн? На ці питання відповідаємо у нашій статті.
Екс-міністр економіки Тимофій Милованов заявив, що курсу 29 грн за долар уже ніколи не буде. "Це нездійснення мрія", – додав посадовець.

Експерти з економіки кажуть, що курс гривні після війни залежатиме від того, як закінчиться війна і якою з неї вийде економіка країни. Якщо руйнація промисловості триватиме, то гривня девальвуватиме далі. Проте надходження міжнародних інвестицій на відбудову сприятиме зміцненню національної валюти.

Разом із тим, експерти зазначають, що після перемоги України гривня, найімовірніше, почне зміцнюватися. Щонайменше, для цього будуть усі економічні передумови.

"Зміцнення гривні відбудеться майже точно, хіба що війна закінчиться надзвичайно погано для України. У будь-якому сценарії – від базового до оптимістичного – покращаться настрої завдяки зменшенню ризиків, почнеться приплив коштів в Україну на відбудову. Також позитивно вплине на експорт та інвестиції статус кандидата в члени ЄС", – зазначає директор Центру економічної стратегії Гліб Вишлінський.





На правах реклами