Ми у Facebook
19.12.2022, 16:45

"Цей святий для кожного з нас є гідним прикладом діяльної любові до ближнього та до Господа"

Сьогодні, 19 грудня, вшановують пам'ять святого Миколая Чудотворця.
Православна церква України розповіла про нього.

Цей святий для кожного з нас є гідним прикладом діяльної любові до ближнього та до Господа, зразком людяності, милосердя, добра і безкорисливої допомоги потребуючим. І хоча святитель жив у дуже давній час, і нас від тієї епохи відділяє цілих 17 століть, але він продовжує бути одним з найбільш шанованих угодників Божих.

Шанують святителя Миколая не лише на християнському Сході, де він звершував своє служіння та був прославлений побожним життям, але й на християнському Заході, де спочивають його святі мощі, і навіть шанують його поза Церквою. Чому? Бо він є уособленням того, яким повинен бути справжній християнин, справжня людина як створіння Боже. При цьому святий Миколай – не вигаданий образ чи персонаж із притчі, він живий і близький до нас.
Він був звичайною людиною, жив звичайним земним життям. Але мав істинну віру, яка принесла йому щедрі плоди чеснот. Він жив для людей, а відтак – для Бога. Основна мета його дарів – це порятунок людини. Тож приклад святого Миколая показує нам, як правдива віра нерозривно пов’язана з добрими справами.



Священне Писання вчить: «Як тіло без духу мертве, так і віра без діл мертва» (Як. 2: 26), спонукаючи нас пильнувати власну віру, перевіряючи її через свідчення справ добра нашим ближнім. Тож нехай приклад святителя Миколая надихатиме нас на богоугодні справи, а допомога святого чудотворця, його заступництво і молитва за нас до Господа будуть нам завжди на поміч!

Про це йдеться на офіційній сторінці ПЦУ у мережі Фейсбук.





На правах реклами

купити смартфон Apple iPhone 15 Pro max у Львові, Україна


Актуальні новини України за сьогодні на https://www.ukr.net

Допомога ЗСУ