Ми у Facebook
03.02.2023, 20:15

У Франції помер зірка світу моди Пако Рабан

У 88-річному віці помер відомий дизайнер іспанського походження Пако Рабан. Знаменитість пішов із життя 3 лютого вдома у Бретані. Причина смерті поки що невідома.

18 лютого зірці світу моди могло б виповниться 89 років.



Повідомляє Le Monde. Про те, що модельєр пішов у інший світ, підтверджує іспанська група Puig, яка контролює модний будинок Paco Rabanne і парфумерний бізнес.

Пако Рабан заснував власний дім високої моди, який назвав своїм ім'ям – Paco Rabanne. Спочатку він створював ексклюзивні аксесуари та прикраси для Givenchy, Christian Dior, Yves Saint Laurent.

Саме Пако Рабан першим почав використовувати музичний супровід під час показів своїх колекцій, створював одяг з пластику й металу, яку демонстрували темношкірі моделі, а також винайшов парфумерію "унісекс".

У 1969 чоловік створив свої перші парфуми Calandre; 1973 року — чоловічий аромат зі змішаним запахом квітів та дерева Paco Rabanne pour Homme, що стало проривом у світі парфумерії.

У вільний від роботи час модельєр займався громадською діяльністю і писаав книги. Рабан багато жертвував на благодійність і на Фонд боротьби зі СНІДом, спонсорував відкриття культурних центрів і видавництво журналів з мистецтва.







На правах реклами

купити смартфон Apple iPhone 15 Pro max у Львові, Україна


Актуальні новини України за сьогодні на https://www.ukr.net

Допомога ЗСУ