Ми у Facebook
12.03.2023, 09:45

Рівнян закликають не купувати первоцвіти та нагадують про штрафи

Відділ захисту довкілля управління економіки міста Департаменту економічного розвитку Рівненської міської ради закликає не купувати підсніжники, проліски та інші рідкісні рослини, занесені до Червоної книги України.
«Не зривайте та не купуйте первоцвіти, адже вони є рідкісними і зникаючими видами рослин, більшість з яких (підсніжники, проліски, крокуси, білоцвіт, сон-трава тощо) занесені до Червоної книги України та охороняються законом. Збирання первоцвітів дуже шкідливе для природи тим, що не дає можливості рослинам утворити насіння. До того ж, зривання декількох рослин первоцвіту призводить до знищення десятків насінин, які в майбутньому могли б дати нове покоління. З кожним роком цих рослин стає все менше, і одного дня підсніжники, проліски, сон-трава та інші рідкісні ранньоквітучі рослини можуть просто зникнути. Давайте будемо свідомими і не допустимо цього», - ідеться у дописі.

За таку шкоду природі доведеться заплатити штраф - від 1700 до 3655 грн, адже торгівля первоцвітами переслідується органами Національної поліції та Державною екологічною інспекцією. При цьому штраф загрожує не лише тим, хто їх продає, але й тим, хто купує чи розповсюджує.






На правах реклами

купити смартфон Apple iPhone 15 Pro max у Львові, Україна


Актуальні новини України за сьогодні на https://www.ukr.net

Допомога ЗСУ