Ми у Facebook
23.04.2023, 08:59

В Україні очікують зміну курсу долара: Нацбанк вирішив пом’якшити валютні обмеження

Курс долара. Фото ілюстративне

Експерти прогнозують зниження готівкового курс долара у зв'язку з рішенням Нацбанку пом’якшити валютні обмеження для банків. Крім того відбувається збалансуванням попиту і пропозиції на готівку після великодніх свят та поступова уніфікація офіційного, банківського та готівкового курсів.

Рішення Нацбанку пом’якшити валютні обмеження для банків позитивно вплине на курс гривні. Адже при зростанні попиту на іноземну валюту (у даному випадку) ціна на неї впаде, а національна валюта зміцнить свої позиції.

Крім того, зміцненню української валюти сприятиме ще один фактор – скорочення бюджетних виплат, яке очікується вже з понеділка, з 24 квітня.

"НБУ пом’якшує обмеження для зміцнення позитивних тенденцій на готівковому валютному ринку. Основна мета – стабілізація валютного ринку та скорочення різниці між готівковим та офіційним курсом... Ці зміни разом із скороченням бюджетних виплат наступного тижня, ймовірно, призведуть до зниження курсу долара найближчими днями",
– пояснив директор департаменту казначейства Cominbank Герман Марченко.

Марченко вважає, що на українському валютному ринку справді намітилася тенденція до поступової уніфікації трьох курсів: офіційного, банківського та готівкового. Проте, за словами фахівця, формування єдиного курсу не станеться раптово. Йдеться про 1,5-2 місяці.

Якщо прогнози справдяться, то до до середини травня готівковий курс «зеленого» впаде до 37-37,5 гривень, а можливо навіть трохи нижче.

Курс валют станом на ранок 23 квітня у Рівному


За даними https://rates.fm/ua-uk/currency/exchanger/rivne/
За даними https://rates.fm/ua-uk/currency/exchanger/rivne/







На правах реклами